Chiar dacă domiciliul din acte încă îl are la Cătămărăști Deal, de câțiva ani președintele ales al Consiliului Județean locuiește cu familia la Vârfu Câmpului, în ”Conacul Moruzi” pe care l-a preluat inițial ca să îl salveze de la dărâmare și unde nu își imagina că se va muta vreodată.
... O curte generoasă, pomi fructiferi, un lac, un salon pentru concerte de cameră și o bibliotecă în care Valeriu Iftime și-a amenajat un birou, de unde stabilește strategiile pentru viitorul mandat.
Are numeroase cărți, inclusiv ale fraților săi, Dumitru și Constantin.
Așadar, pe 19 septembrie ne aflam în biblioteca viitorului șef al CJ, pentru probabil ultimul interviu dinaintea preluării mandatului câștigat la mare luptă pe 9 iunie 2024.
Un interviu despre planurile, gândurile, dar mai ales lucrurile concrete pregătite de Valeriu Iftime cu o lună înainte de depunerea jurământului.
- Cred că a trecut vremea vorbelor și acum este vremea faptelor. Care o să fie primul lucru pe care o să-l faceți după depunerea jurământului?
- Aș vrea să cunosc oamenii din Consiliul Județean și mai întâi să-mi pot instala un cabinet, să văd în ce măsură mă înțeleg cu celelalte două partide să fac o majoritate pentru a-mi alege un vicepreședinte de la mine și unul din celălalt partid sau celelalte partide. După care o să am o mică analiză, pas cu pas, să văd cum suntem organizați, ce proiecte urgente avem de făcut, care sunt prioritățile astăzi pe care le au, că au o agendă, categoric. O să mă uit în agenda aia și după aceea o să încercăm să prioritizăm și alte lucruri. Dar, sigur, după ce spune lumea acum, și știu ce spune... Problema apei, problema sănătății sunt grele și trebuie acționat de urgență aici.
- Noi am și anunțat pe pagină la Botoșăneanul faptul că vom face acest interviu cu dumneavoastră și am invitat botoșănenii să vă adreseze întrebări. Prima întrebare a fost referitoare la apă. Categoric este cea mai mare problemă și este o problemă care se acutizează de la an la an. Perioada din vară în care avem sistări ale furnizării crește de la un sezon estival la altul. Mai aveți o lună. Trebuie de acum să veniți cu soluțiile concrete.
- Soluții sunt. Haideți să vă spun ceva. Problema apei nu e de trei luni sau de cinci luni, cum spun eu. Problema companiei de apă din Botoșani și a rețelelor de apă din Botoșani este una veche și este o problemă care trebuia spusă de mult. Faptul că nu a acționat nimeni până acum, asta este o culpă foarte, foarte gravă, a tuturor celor care au condus Consiliul Județean. În momentul ăsta e clar că orice ai schimba acolo trebuie schimbat urgent, managementul doar ca imagine de a debloca lumea, să înțeleagă că acolo nu sunt niște furturi, nu sunt niște oameni care chiar lucrează împotriva lor, nu.
Povestea este că organizarea companiei de apă are o problemă la nivel de management și de imagine publică, dar cel mai grav este situația reală a rețelelor de apă și canalizare din Botoșani. Pentru că făceam un calcul dimineață, chiar am sunat la Suceava să văd, să fiu foarte clar. Suceava a adunat în cei 10 ani de POIM, POS II și PODD-ul ăsta acum Programul Operațional Dezvoltare Durabilă – n.r.), programele europene, banii europeni pentru companii de apă și Suceava a luat aproape 600 de milioane de euro. Noi am luat 80. Și neînchisă nici acum, adică vorbesc de companii similare. Adică noi avem o subfinanțare azi la compania de apă de aproximativ 600 de milioane de euro, să spunem, pe care nu mi-o dă nimeni.
N-ai bani să te finanțeze că ai o problemă financiară gravă. Nu o finanțează nimeni. Constituția nu are bani pentru asta. Deci trebuie să găsim un operator solid. Și ăsta poate fi găsit. E o realitate.
- ”Trebuie găsit un operator solid”. Ce înțelegeți prin lucrul ăsta? Noi avem unul deja care nu este solid. Îl bate vântul așa, mai stă puțin și...
- Din păcate, operatorul ăsta... Trebuie să îl știe lumea. Operatorul ăsta e insolvent în orice zi. Oricine îi poate cere insolvență. Compania de apă se poate închide într-o zi dacă cineva vrea să-i ia banii. Asta e realitatea. Ei n-au bani.
- Știți că este vorba asta și printre angajații de la apă, dar și printre botoșăneni: ”Hai dom'le că n-o să lase lumea fără apă”.
- Dar nu e vorba că vrea să o lasă cineva. Că nu e vrei sau nu vrei? Nu o ai. Nu are apă Dorohoiul că nu vrea nu știu cine. Nu are apă Dorohoiul pentru că undeva la Dealul Mare acolo curge apa în pământ. De ce nu are apă Flămânziul? Pentru că aducțiunea de apă făcută de 30 de ani trebuia schimbată de 15 ani. N-a schimbat-o nimeni.
- Deci este clar, Nova ApaServ nu are sub nicio formă o asemenea sumă. Consiliul Județean nu are. Din proiecte europene am că am pierdut trenul și atunci ce? Trebuie să vină un investitor. Cine vine să îți bage banii într-o rețea plină de găuri în care pierderile ajung la 70%?
- N-aș vrea să vă spun multe, că nu sunt pregătit pentru subiectul ăsta, dar asta e soluția. Trebuie să găsim minim 500 milioane de euro ca să putem...
- Domnule Iftime, nu le spuneți oamenilor că nu sunteți pregătiți. De asta ați fost ales președinte al Consiliului Județean. Trebuie să fiți pregătit.
- Nu, nu. Pregătirea asta, să o înțeleagă oamenii că mâine se deschide apa. Nu se deschide apa așa. Apa este o problemă și trebuie să o înțelegem toți. Adică eu chiar știu ce spun. Dacă îi lăsăm așa la anul, nu avem la apă deloc în Botoșani. Peste doi ani de zile, dacă venea PSD-ul cu Trufin, n-aveau nici apă să se spele pe dinți. Povestea noastră este că trebuie să investim urgent foarte, foarte mulți bani. De unde? Dacă nu găsești un operator care poate să vină. Trebuie să-l căutăm. Asta e o chestiune cum să vă spun, vizibilă cu ochiul liber.
- Ca să vină un operator acolo ar fi două soluții: să organizeze Consiliul Județean o licitație prin care să desemneze un nou operator sau să vândă din acțiunile pe care le are Consiliul Județean la actual operator.
- Eu spun ceva. La ora actuală compania de apă poate fi. Sunt doi pași imediat de făcut. Primul pas este schimbarea Consiliului de Administrație și al Comitetului Director.
- Au oamenii contract de mandat. Cum îi schimbați?
- Nu știu. Trebuie schimbat aici. Eu cred că e o asumare pe care o să văd cum. Așa cum suntem acum acolo, pentru că există o presiune publică asupra nesiguranței de acolo. Și toată lumea spune că e o companie care pierde, care fură, care habar n-are ce. Dar eu cred că, primele măsuri trebuie să fie luate. Pot să reduc pierderile de la 80%, la 60% să spunem. Astăzi, 80% din apa pe care o luăm din barajul de la Bucecea, o pierdem.
- Nu există că se pierde 80%. Bine, se pierde, contabilicește. Se fură foarte mult. Dacă s-ar pierde, asta ar însemna că sunt milioane de metri cub care nu se regăsesc. Intră într-o parte și pe cealaltă parte nu se mai regăsesc niciodată. Ar trebui să fim o mică-mare Veneție la Botoșani. Se fură de se rupe. Părerea mea asta se întâmplă.
- Haideți să vă spun ceva: circuitul apei în natură. Apa dacă nu o consumi, o dai în apă epurată, ea pleacă în epurare și fără să treacă prin chiuveta oamenilor.
- Și fără să fie facturată, fără să producă venituri.
- Categoric sunt și chestiuni de apă furată. Așa cred. Dar n-am dovezi aici. Noi trebuie să știm foarte clar că din apa pe care o extrag din lacul de la Bucecea, facturez la toți consumatorii doar 20%. Dacă azi prețul apei e 15 lei, asta înseamnă că de fapt prețul apei normal e 3 lei sau 5 lei pentru că restul sunt pe pierderi.
- Vă dați seama? Este ca și cum la dumneavoastră la companie, din tot ceea ce produceți facturați doar 20%. În trei luni de zile dă faliment orice companie din lume.
- Din acest motiv compania de apă este o dificultate majoră. Din acest motiv nu au bani să investească. Din acest motiv lumea suferă de apă. Pentru că se pierde foarte mult și de fapt orice management făcut azi nu salvează tot. Pentru că pierderile de apă trebuie să se repare.
- Vorbiți despre conducerea de acolo. Directorul, în funcție, a lucrat la una dintre companiile dumneavoastră. Atunci era bun, acum nu mai este?
- Nu, dar cine a spus, a lucrat la mine. A plecat de la mine. De ce a plecat la mine?
- Nu știu, dumneavoastră știți.
- Nu știu. Adică, hai să fim serioși. El a fost manager de proiect la mine, Liviu Ștefan, că era un băiat bun la fonduri de investiție, fonduri europene, dar acum 10 ani. A lucrat la noi ca manager de proiecte, dar a plecat de la noi. A plecat de vreo 8 ani. Dar eu nu pot să spun că managerul ăsta e slab. Nu el e slab. E toată echipa, toată structura, câtă putere i-a dat. Eu zic că, între noi fie vorba, vinovați sunt cei care gestionează sursa. Adică Consiliul Județean și ADI Aqua și bineînțeles președintele.
- Acolo, teoretic, membrii Consiliului de Administrație sunt supuși unui concurs și ei câștigă concursul și ajung să ocupe aceste funcții de administratori. Practic însă nu știu cum se face că de fiecare dată ajung membrii de la PSD sau de la PNL sau de la ALDE, în funcție de cum se derulează negocierile la Consiliul Județean.
- Ecuația asta cumva nu e complicată. Ea trebuie decriptată cumva. Trebuie soluționată. Este adevărat. Ce spuneți? Este foarte adevărat că managementul companiei de apă este decredibilizat. Managementul care este pus de consiliul administrației. Deci e clar că trebuie făcut o schimbare majoră acolo. Dacă vrem măcar să dăm o imagine cât de cât clară, coerentă: dom'le, se întâmplă ceva la apă.
Dacă îi lăsăm pe aceiași oameni, n-ai cum să mergi. N-ai cum, orice îi spune. Pe de altă parte, acești oameni, dacă îi lăsăm, vă spun, dragi botoșăneni, că anul viitor vor fi și mai mari restricțiile la apă. Pentru că țevile astea sunt și mai vechi cu un an. Înțelegeți? E adevărat că anul ăsta a fost această secetă și... Dar sunt multe, multe chestiuni care trebuie puse la punct. Apa care... S-au demonstrat furturi de apă, nimeni nu le-a urmărit. Adică, cum să vă spun... Nevoia de capitalizare a companiei de apă, 3-400 de milioane de euro este astăzi. Dar astăzi, dacă pui banii, rezultatele se văd...
- Și banii pentru ce-i vedeți dumneavoastră cheltuiți cu prioritate? În situația ideală, de vis, în care vor veni de undeva banii aceștia? Pentru înlocuirea conductelor?
- Haideți să vă spun ceva. Ei deja au un SF făcut pentru banii pentru POIM. Acolo au fost 80 milioane de euro făcute acum vreo 4 ani de zile. Deci trebuia în 2017 să înceapă lucrarea asta. Ei au pierdut-o pe aia. Deci, după șapte ani de zile, alea trebuie făcut obligatoriu. Adică, pe Dorohoi aducțiune, aducțiune de la Cătămărăști la Flămânzi, aducțiune de la Ștefănești la Trușești. După care, stația de epurare de la Darabani, stația de epurare de la Săveni, stația de epurare de la Ștefănești, stația de epurare de la Bucecea. Bucecea deversează în Siret, ce Dumnezeu vorbim? Și e un secret? E al meu? Să știe lumea. Și Darabani în Prut. Și alții la fel. Suntem în secolul XXI și noi...
- Adică ce iese din canalizare, din toaletele oamenilor, merge în Siret și în Prut, ca să înțeleagă toată lumea.
- Dar vreau să înțeleagă că tot județul e așa. Și la țară să... Nu jumătate, 80% - îmi asum ce spun - din stațiile de epurare făcute de fiecare primărie nu funcționează. Unii că n-au apă s-au uscat acolo toate gropile alea, alții că s-au făcut prost. E adevărat. Eu tot spun că parcă sunt în pustie. Le spun de 2 ani de zile: nu aveți probleme? Nu, Iftime nu are soluții. Sunt soluții, dar ca să fie o soluție, în primul rând, trebuie să schimbi. Ca să schimbi e greu, dar o să vedem.
- Asta vreau să vă spun. Și directorul de acolo are un contract de mandat pe 4 ani.
- Eu cred că directorul pleacă acasă mâine. Înțelegeți? Ăla e conștient, el își dă seama că nu are soluții. Ce putem face mai mult? În afară de faptul că a mărit prețul la apă și ei au în tarif o parte pentru dezvoltare. Deci pun banii deoparte. Face pe an un milion de euro pentru dezvoltare. Păi trebuie 200 de ani ca să facă 200 milioane de euro. Ce vorbim? Am pierdut timp. Tot ce înseamnă management la nivelul județului, în ultimii 4-8 ani, e semipenal, ce Dumnezeu. Cu apa. Doar nu poți să lași un oraș fără apă, nu poți să-ți bați joc. Aici e vorba de responsabilitate, de știință, de rea voință, de prostie.
- Dar știți că au fost și liberali care au condus, nu?
- Foarte bine, dar eu nu spun PSD-ul, eu spun cei care au condus. Am treaba eu cu asta. Eu vreau să spun botoșănenilor că se poate face apa, se poate organiza o licitație foarte serioasă, ne grăbim pe treaba asta, facem mai întâi o analiză clară la situația actuală și dăm soluțiile: una, două, trei. Care sunt soluțiile? Bani de împrumutat cine ne dă? Bani de la Consiliul Județean, cine ne dă? Alți bani atrași?! Simplu. Dar cine ne dă milioane de euro ca să faci ce? Ei n-au bani să-și cumpere chimicale pentru... Înțelegeți? Dar, nu știu, poate sunt prea nervos când spun tarea asta, dar am spus-o atâtea ori și nimeni nu ascultă. Mă duc la doamna președintă, îmi spune că a făcut tot ce se poate. Băi, doamna președinte, chiar suntem copiii străzii? Dar, încă o dată, se scumpește apa dacă e așa. Doamne, trebuie să ne gândim foarte serios.
- Dar s-a scumpit o dată serios, în mai – iunie.
- Dar ce o să fac dacă ei nu o să trăiască? Trebuie să plătești dacă pierzi 90% din apă. Îți tragi un metru cub și dai o zecime la oameni!? Restul se pierde prin pământ sau se fură sau cum spuneți voi. Dar trebuie contoare pentru astea. Înțelegeți? Adică detecția pierderilor de apă este o meserie mare, pe care eu o fac și știu bine ce e în România.
- Știți că se spune lucrul acesta, că a fost o capitalizare făcută de Consiliul Județean acum un an, doi, s-au cumpărat niște apometre, contoare din banii aceia și că i-a furnizat una dintre firmele la care dumneavoastră sunteți acționar.
- Foarte interesant. În primul rând, de ce au cumpărat contoare? Pentru că nu mai funcționau. Pentru că au contoare expirate și nu contorizau. Și contoarele pe care le-au cumpărat ei au mărit cu 10% volumul de apă măsurat. Prima chestiune.
A fost o licitație publică. Eu nu pot participa?! Firma asta de care spuneți voi, a făcut peste 1 milion de contoare în România. La București, la Cluj, la Timișoara, la Iași. Că sunt cel mai mare vânzător de contoare de apă din România. La Botoșani?! Este orașul meu. Băi, ce grav a fost. Îmi spune dl Budăi: ”nu mai faci contacte cu statul”. Da, statul cumpără, dar ăla care face autostrăzi cu cine face contractul, cu privatul? În infrastructura asta energetică, apă, canalizare, irigație, cine investește? Nu statul? Adică n-ai voie să mergi la licitație acolo?
- Știți că unul dintre botoșănenii care au citit mesajul nostru aseară că vom face acest interviu astăzi, spune așa: să jure că nu va abona firma proprie la bani publici.
- Asta cu abonatul public și eu pot spune asta, că să doarmă când mă întreabă așa, bineînțeles. Doamna Georgeta Bujor, cum să mă abonez, doamnă? Dați-mi un abonament. A licita în țara asta tot ce înseamnă infrastructură publică este cu licitații publice. Și cheamă toată Europa, nu pe mine.
- Sunt trecute în jurnalul european al licitațiilor.
- Bineînțeles, vine cine poate. Dar sintagma asta, ”abonat la robinetul statului, abonat la banii publici”... Nu sunt abonat, nu am niciun abonament. Particip la licitație. Sunt în spate, Elsaco are 1000 de oameni. Sunt în spate zeci de oameni care fac licitații, care se gândesc la soluțiile cele mai bune. De-aia sunt și cei mai buni. Că suntem Botoșani. Să ia alții! Dar nu mai sunt în România așa de buni ca noi. Că așa suntem noi. Să mă jur ce? Mă jur, doamnă, că n-a fost o licitație pe care să o câștig pe nedrept. Dar, pe de altă parte, sigur că dacă vreți să luați contoare, luați-le din China. Poate vă dă. Nu luați de la Botoșani, la o firmă de... Înțelegeți? Asta e răutate multă. ”S-a abonat...” Cine e încă o dată pe infrastructura asta publică? Sunt banii europeni. Pe bani europeni sunt toate cu licitație. Eu cum să nu mă duc acolo? Nu am crescut așa.
- Și după ce deveniți președinte al Consiliului Județean, nu prea se mai pot face astfel de contracte.
- Nu. Firmele mele, eu nu semnez contracte. Dar e o chestiune. Eu nu mai sunt acum acționar.
- La niciuna dintre firmele Elsaco?
- Nu mai sunt administrator la niciuna, acțiunile sunt ale mele, nu pot să-mi vând și casa că mă duc la Consiliul Județean. Am niște acțiuni. Am acțiuni la companii din grupul meu, dar eu nu mai sunt administrator nicăieri. Nu am nicio semnătură, nu angajez firma, nu semnez cecuri. Gata. La 1 septembrie sunt liber.
- Adică dumneavoastră nu vă mai duceți dimineața la serviciu la Elsaco?
- Nu mă mai duc la serviciu la Elsaco de șase luni, dragi botoșăneni.
- Din octombrie o să mergeți la Consiliul Județean.
- Da, umblu ca un nimeni. N-am birou la Consiliul Județean, doamna nu vorbește cu mine și face ce vrea dânsa. Mă duc la partid, că acolo am treabă. La Elsaco mă duc ca să salut câte unul pe acolo, că n-am ce face.
- Și așa ajungem noi să facem interviu în biblioteca dumneavoastră de la Vârfu Câmpului. Uitați, tot dna Georgeta Bujor întreabă așa, dacă în continuare credeți că noua centură a Botoșaniului este inutilă? Ca în precedentele declarații.
- Eu am spus că-i inutilă?!
- Eu știu că a spus acest lucru Cătălin Flutur, dar de dumneavoastră n-am auzit, într-adevăr. Dar poate este o confuzie.
- Doamna Georgeta, uitați-vă în carnetul de partid. Eu n-am spus, deci este cea mai utilă investiție în centura Botoșaniului. Și mai mult vă spun, dna Georgeta, că aș vrea să preluăm noi managementul acestei, ca lideri de asociere. Și nu Suceava. Că eu am nevoie, nu Suceava. Și chiar am vorbit cu domnul președinte nou ales de aici (Gheorghe Șoldan, noul președinte al CJ Suceava – n.r.). Să îmi asum eu viteza de a implementa această autostradă. Vă dați seama? Centura, centra ocolitoare, plus drumul rapid. Pe drumul ăsta expres ne asumăm noi. Cu tot cu centură mi se pare că vine asta.
- Este o doamnă care este expert contabil, Mihaela Diaconu, a spus foarte simplu pe Facebook: Nova Apaserv și spitalul cred că sunt probleme majore ale orașului și ale județului. Despre Nova Apaserv am discutat, discutăm puțin și despre spital. Dumneavoastră o să fiți în situație așa, nu știu dacă ingrată, dar mă rog, ciudată. Ajungeți președintele Consiliului Județean și vă treziți cu un manager nou, cu un mandat de patru ani acolo.
- Eu merg pe prezumția de nevinovăție. Poate că e un domn bun și m-ar bucura să fie un manager bun. Că a fost un concurs. Ceea ce mi se pare neelegant, ca să nu fac alt cuvânt, la doamna președinte, este că dacă tot am mers patru-cinci ani cu interimari, mai puteam merge o lună de zile să mă cheme și pe mine: Domnule Iftime o să aveți un director nou aici, puneți-l dumneavoastră domnule. N-a întrebat nimic, niciodată. E ca un, cum să spun, în pădurea lui Coroi. Adică, înțelegi, da, eu încă o dată îți spun, eu mă bucur că e un manager acolo, sper să fiu un om, și cred că e un om serios, și un om care capacitatea de a-l manageria este extraordinar. Și eu o să-l primesc cu toată dragostea. Nu contează partidul, nu contează omul, nu contează ce a făcut până acum, contează să fii bun de aici încolo. Și n-am nimic cu nimeni.
- Se împlinesc vreo 9 luni de la acele descinderi fără precedent la Botoșani. Au fost ridicați atunci peste 90 de oameni care au lucrat sau lucrează încă în structurile Spitalului Județean sau la secțiile exterioare. Adică este un caz de corupție fără precedent la vreun spital din România. Să ridice atâția oameni într-o singură zi. Cum faceți dumneavoastră să stârpiți corupția de acolo? Cu ajutorul DNA-ului?
- Nu, cu ajutorul managementului. Da, numai că să știți că el nu e de capul lui. Părerea mea, nu s-au terminat anchetele. Eu nu vreau răul nimănui. Un asemenea caz, trebuie rezolvat până la capăt. Sunt niște vinovați care s-ar putea să vină de sus în jos. Nu cred că doamna nu știu care, directoare sau altă, au făcut acolo tot felul de lucruri neclare și care sunt dovedite până la urmă de DNA și nu știa șefa lor. Nu cred! Adică eu cel puțin garantez că dacă eu știu ce am de făcut și echipa mea, nu poate să se întâmple lucrul ăsta. N-am cum. Le opresc. Băi, măcar să nu mai intre cu 5.000 sau 3.000 sau 100.000 angajați ca, nu știu ce, asistent pe acolo.
- Cu 15.000?
- Nu. E exclus. Deci aici e o chestie foarte clară. Corupția are în capul ei un mare corupt. Cam asta e. N-are cum... Nu sunt ăia mititei care iau... Să știi că dacă era o chestie de 1, 2, 3, da. Dar să aduci 14 oameni sau nu știu câți cu dubă la DNA...
- Bine, cu duba n-au fost duși toți, o parte au fost aduși cu alte mijloace de transport.
- Eu îmi cer scuze, am vână un pic să știți. Dragi botoșăneni, eu mă enervez pentru că văd gravitatea. Nu cred că în Botoșani, mai este cineva care știe și înțelege gravitatea problemei de alimentare cu apă Botoșani. De asta mă enervez și când văd că nimănui nu-i pasă când îi spun că avem soluții, pur și simplu sunt fără control. Dar, repet, sunt soluții și dacă vreți vom mai reveni asupra acestei probleme, dar aici trebuie să fim foarte, foarte atenți. Dar o chestiune, dacă Dumnezeu ne ajută să schimbăm managementul urgent, să dăm o imagine coerentă acolo, vă garantez că pot face din decembrie măsuri care să aibă rezultat. Că de fapt trebuie să scoți, stârpești, cum ați spus, furtul și pierderile mari. Pentru pierderi foarte mare e nevoie de bani. Pentru că toate aceste lucrări au nevoie de bani.
- Vedeți că suntem într-o situație, nu paradoxală, dar enervantă. Nu plouă o săptămână, rămânem fără apă. Plouă 24 de ore, se inundă totul prin oraș. Adică cum o dai tot nu este bine.
- Aici e canalizarea. S-ar putea să vezi că din cauza apei pierdute, cumva să fie volumele de apă foarte mari la canalizare și când vine și ploaia, să nu mai ducă, să nu poată deversa. E o problemă aici. Pentru că, în mod normal, toate conductele astea făcute, ele sunt făcute pentru apă pluvială. Dar în fine, asta cu ploile torențiale e o chestie care nu doar e la noi. Și în marele orașe. Aici să ai un mega-arhitect să se fi gândit la un moment dat dezvoltarea orașului, în așa fel încât toate chestiunea să fie cumva rezolvată. Dar într-o ploaie cu foarte mare debit poți să ai probleme de deversare.
Redacția Botoșăneanul
Jan 27, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 27, 2025
Un șofer din Botoșani a dat de necaz la vecini după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Jan 27, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 27, 2025
COD GALBEN prelungit pentru mai multe localități din Botoșani – LISTA
Redacția Botoșăneanul
Jan 27, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile