Membrii consiliului de administrație de la una dintre societățile comerciale înființate de Consiliul Județean Botoșani în precedenta legislatură trebuie să aducă de acasă 100.000 de lei pentru a-i plăti unității pe care au condus-o. Aceasta dacă vor pierde procesul care le-a fost intentat de CJ.
În calitate de acționar la SC EcoSal SA, Consiliul Județean a intentat un proces foștilor componenți ai CA-ului pentru recuperarea capitalului social. Nivelul acestuia s-a ridicat la 140.000 de lei, din care s-au scăzut 40.000 de lei cheltuiți cu obținerea licenței de la ANRSC pentru activitatea de gestionare a deșeurilor, iar suma rămasă de un miliard de lei vechi se solicită să fie înapoiată de la șapte persoane. Aceasta deoarece s-a considerat că, atât timp cât unitatea nu și-a îndeplinit scopul pentru care a fost înființată, adică gestionarea noii rampe de gunoi de la Stăuceni, plata salariilor pentru cei doi directori și a indemnizațiilor pentru membrii CA, sunt nejustificate.
În consecință, fostul director general Cristian Lazarovici, ex-directorul adjunct Viorel Coman și membrii CA Lucian Diac, Narcis Ștefan, Dorin Birta, Ionuț Cârnu și Mihai Gheorghiu au fost dați în judecată pentru recuperarea banilor. Așadar, vorbim de un CA în care cu excepția ultimului nominalizat, fost director la SC Urban Serv SA, ceilalți, de la fostul președinte TNL Botoșani la actualul vicepreședinte al CJ Botoșani, sunt eminamente oameni ajunși pe respectivele posturi pe criterii politice, fără să fi avut vreo legătură profesională cu colectarea, transportul și neutralizarea deșeurilor.
Aceștia au primit citațiile în urmă cu aproximativ o lună, iar documentația pentru trimiterea în judecată a fost semnată de fostul președinte al CJ Botoșani.
”Este vorba de atragerea răspunderii administratorilor. Au fost niște hotărâri de Consiliu, s-au dat și la Parcuri Industriale și la EcoSal. S-a încercat o mediere amiabilă, nu s-a ajuns la o înțelegere. În discuție sunt câteva zeci de mii de lei pe care le-a stabilit Curtea de Conturi”,
Gheorghe Sorescu, fost președinte CJ Botoșani.
SC EcoSal SA nu a mai ajuns să își desfășoare activitatea întrucât inițial Consiliul Județean a înființat-o cu intenția de a-i ceda prin achiziție directă gestionarea noii rampe de gunoi de la Stăuceni, însă ulterior s-a realizat că instituția este obligată să organizeze licitație. Societatea în cauză nu a mai putut participa deoarece licența pe care o obținuse a expirat după un an, iar CJ a reușit să organizeze licitația când licența de la ANRSC nu mai este valabilă.
În primăvara acestui an, SC EcoSal SA a intrat în procedura simplificată de insolvență “cu intrarea în faliment a debitorului SC EcoSal SA”.
Nici până la această oră noua groapă de gunoi nu este utilizată.
CITEȘTE ȘI:
Concurs de colinde organizat cu greu la Botoșani: CARE sunt marii câștigători
Redacția Botoșăneanul
Dec 23, 2024
Gabriela Erdic
Dec 23, 2024
Zmeul de pe șosea al acestui Crăciun – CÂT avea la bord și CÂT a fost amenda
Gabriela Erdic
Dec 23, 2024
Pompierii i-au vizitat pe singuraticii la care nu bate nimeni la ușă
Gabriela Erdic
Dec 23, 2024
De ASTĂZI: 16 tineri au intrat în Poliția Botoșani pe ordine publică
Gabriela Erdic
Dec 23, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile