Concedierile din administraţia locală decise de Guvern sunt constituţionale, potrivit deciziei Curţii Constituţionale. Aceasta a respins sesizarea Avocatului Poporului, care a reclamat nelegalităţi privind adoptarea OUG 63/2010, care modifică legea finanţelor publice.
Liberalii i-au cerut Avocatului Poporului, la începutul lunii iulie, să ridice direct "excepţia de neconstituţionalitate" a OUG 63 din 30 iunie, invocând că ordonanţa nu respectă caracterul de "urgenţă", încalcă principiul autonomiei locale şi afectează regimul autorităţilor administraţiei publice locale. Potrivit sesizării trimise de liberali Avocatului Poporului, OUG 63/2010, care modifică legea finanţelor publice şi care prevede, printre altele, reducerea numărului de angajaţi din administraţia locală, nu respectă criteriile de urgenţă şi de "situaţie extraordinară a cărei reglementare nu mai poate fi amânată".
Guvernul a decis, la începutul lunii iulie, disponibilizarea a circa 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, în jur de 54.000 persoane, sînt concediaţi din administraţia locală. Curtea Constituţională a dezbătut, marţi, sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituţionalitatea OUG 63/2010, instanţa contituţională respingând-o. Sute de botoşăneni care lucrau la stat şi-au pierdut locurile de muncă de la intrarea în vigoare a ordonanţei în cauză, iar disponibilizările continuă.
După 37 de ani de aşteptare, barajul Vârfu Câmpului intră pe agenda Guvernului
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024
Declarația zilei 25 noiembrie 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024