Documentele care stau la baza oricărei licitaţii derulate prin SEAP sunt, începând de luni, verificate mai întâi de Autoritatea Naţională pentru Reglementare şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice ANRMAP , care vrea să se asigure astfel că toate licitaţiile "pornesc de la o bază corectă, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele instituţiei, Cristina Trăilă.
În prima jumătate de zi în care ANRMAP a lucrat după acest model au fost transmise către SEAP documentaţiile pentru şase licitaţii publice. Nici una dintre acestea nu a trecut de filtrul ANRMAP, inspectorii găsind nereguli la documentele din toate cele şase şi cerându-le autorităţilor contractante, instituţii publice sau autorităţi locale, să facă modificările de rigoare. Cele şase licitaţii verificate luni dimineaţă au fost anunţate de Primăria Crevedia Mare, care dorea modernizarea străzilor din localitate,
Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, care dorea să cumpere materiale sanitare pentru osteosinteză, Penitenciarul Vaslui, care dorea să cumpere 32 de tone de cartofi de toamnă, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, care vrea "servicii baze de date full-text, cu periodice străine de specialitate", Romsilva, care cumpără porumb boabe pentru hrana vânatului de la complexul Căscioarele şi Făzăneria Ghimpaţi şi Serviciul de Informaţii Externe, care cumpără software.
Printr-o modificare a unei hotărâri de guvern din 2007, Cabinetul Boc a decis recent să redea ANRMAP prerogativa de a verifica documentaţia fiecărei licitaţii înainte de publicarea anunţului în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Până acum, ANRMAP verifica doar existenţa formală a documentelor, nu şi conţinutul acestora.