Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă dispune de un lift nou nouţ, care nu este însă şi folosit de numeroşii şomeri care se perindă cu treburi a sediul instituţiei din strada col. Tomoroveanu, în ciuda faptului că, imobilul are trei etaje.
Motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie, este aşa cum era de aşteptat, războiul rece dintre conducerea AJOFM şi constructorul care a efectuat lucrările de reabilitare a sediului instituţiei, în speţă firma Ascon. Cele două părţi încă se află în divergenţă asupra unor sume de bani pe care îi revendică în instanţa de judecată. Unul dintre obiectele acestei acţiuni în constituie şi liftul amintit care, deocamdată este în stand-by, pînă la pronunţarea judecătorilor. „Liftul este în discuţii cu cei de la Ascon, suntem în proces cu ei şi ei ne-au dat în judecată, noi am avut Curtea de Conturi care a spus că ei trebuie să ne dea nouă nişte bani, suntem în litigiu cu ei. Pînă nu se finalizează acţiunea în instanţă nu avem ce face. Eu cînd am venit litigiul era deja pornit, este de mult timp nu de acum, mai rămîne să hotărască instanţa ce va fi”, a declarat Sorin Şologon, directorul executiv al AJOFM. De cealaltă parte, administratorul firmei de construcţii Ascon susţine că, liftul a rămas deocamdată nefolosit întrucît conducerea AJOFM nu l-a plătit. „Este vorba despre suma de 10.000 de lei pentru a plata furnizorului care este din Suceava, bani pe care conducerea AJOFM refuză să îi dea. Şi asta în condiţiile în care eu am 30.000 de lei blocaţi într-un cont la bancă pentru garanţia lucrărilor iar directorul ar fi putut lua bani de acolo ca să plătească liftul, pentru că nu sunt probleme cu lucrările, iar garanţia va expira în luna octombrie”, a declarat şi Constantin Zaharia, administrator Ascon. Constantin Zaharia şi-a mai arătat nemulţumirea vis a vis de conflictul creat revărsîndu-şi nervii prin a-i adresa mai multe invective directorului AJOFM, care însă nu pot fi redate pe pagina web a publicaţiei Botoşăneanul.ro, dat fiind faptul că, discuţia telefonică dintre reporterul ziarului electronic şi patronul firmei Ascon nu a fost înregistrată.
Societatea Ascon a solicitat instanţei de judecată realizarea unei expertize cu privire la noul sediu al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pe care l-a ridicat în strada colonel Tomoroveanu. Deşi panglica la noul imobil a fost tăiată încă de anul trecut, nici pînă la această dată constructorul şi beneficiarul nu au căzut de acord asupra sumelor ce mai trebuiesc plătite. AJOFM susţine că nu mai trebuie să dea nici un ban, apărîndu-se cu un raport al Curţii de Conturi, în timp şefii Ascon sînt convinşi că trebuie să li se mai dea 160.000 de lei. Jumătate din bani reprezintă lucrări propriu-zise, iar cealaltă jumătate penalităţi pe care firma le cere întrucît nu şi-a primit banii la timp, nu a achitat dările la stat conform graficului şi, ca atare, a acumulat datorii.
TREI parohii vacante în județul Botoșani: Arhiepiscopia Iaşilor organizează examen
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Liviu Ciobotariu mai vrea cinci jucători pentru a depăși criza de la FC Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședinte AUR Botoșani, promite schimbări reale pentru județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024