Deși s-au făcut numeroase apeluri în unitățile de învățământ pentru a nu se mai strânge bani pentru materiale sanitare sau alte lucruri de către părinți, practica pare că nu se va termina vreodată.
Iar principala vină o poartă în continuare părinții copiilor pentru că dau curs acestor solicitări venite din partea educatorilor, învățătorilor sau profesorilor, în condițiile în care unitățile educaționale primesc bani pentru astfel de achiziții.
Problema a fost din nou adusă în discuție de Raluca Curelariu, consilier local, care a citit mai multe mesaje pentru un grup de Facebook unde au fost postate cereri de la părinți.
„Am apreciat foarte mult în ultima ședință de CLatât declarațiile dlui primar cât și declarațiile dnei Macovei în ceea ce privește bugetul școlilor și faptul că părinții nu trebuie să ducă nimic la școală. Dar o să-mi permit să citesc niște mesaje primite de la părinții de la o grădiniță din municipiul Botoșani: câte doi părinți pe săptămână, vor aduce hârtie igienică un pachet mic de 4 bucăți, o rolă de prosoape de bucătărie, un săpun lichid, un pachet de șervețele umede și un Cif”,
Raluca Curelariu, consilier local USR PLUS
Părinții sunt stabiliți în ordine alfabetică pentru a livra grădiniței produsele din lista stabilită de educatoare și care ar ajunge la o valoare de 50 de lei.
„Fiecare părinte ar trebui să pună câte 100 de lei pentru fiecare copil doar ca să aducă hârtie igienică la grădiniță. Înțeleg declarațiile de data trecută, dar am vrea să facem și ceva concret în sensul acesta. Fac un apel la toți colegii mei care fac parte din consiliile de administrație, să ridicăm acest aspect și să insistăm până când atât directorii cât și părinții vor înțelege că sunt bani suficienți ca să nu fie nevoie să vină de acasă cu hârtia igienică”,
Raluca Curelariu, consilier local USR PLUS
Primarul Cosmin Andrei susține că a cerut deja o situație financiară din școlile botoșănene pentru a vedea dacă sunt unități care nu au bani să cumpere hârtie igienică, spre exemplu.
„Pot transmite că nu directorii acestor școli solicită părinților ci educatorii, învățătorii pot face acest lucru în grupuri private, iar finanțarea este din costul per elev. Am cerut o situație financiară de la toate școlile să vedem dacă sunt bani suficienți sau dacă nu au fost poziționați corect în buget pentru achiziția materialelor sanitare, dar eu consider că ar trebui bani pentru funcționarea în bune condiții a învățământului botoșănean și nu trebuie ca noi părinții să plătim peste aceste lucruri”,
Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani
Și Ada Macovei, inspectorul școlar general de la Botoșani a lansat numeroase apeluri către părinți să nu mai strângă bani pentru materiale igienico-sanitare.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
O structură a statului solicită SUSPENDAREA TikTok-ului în România
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024