Odată, la o competiție prin zona Ardealului, au fost văzuți de trecători și toți au exclamat „uite soldații care pleacă în Afganistan”, au fost și din aceia care le-au urat succes, să lupte cu vitejie pe front. Băieții aceștia care se ascund sub veșminte de soldați, sunt programatori de calculator, freelanceri, designeri sau bucătari și au o singură pasiune în comun: să tragă cu arma.
Dar să fie în joacă, de amuzament. Așa că au băgat în echipamente profesioniste cam 3.000 de euro, și au găsit un sport care să li se potrivească: airsoft-ul. Anul acesta, s-au întâlnit din toate colțurile țării și de peste Prut, în centrul turistic de la Botoșani, ca să joace timp de 24 de ore un scenariu de luptă bine pus la punct.
„Lupta pentru Codrii de Aramă” The Dawn a ajuns la a V-a ediție și a adunat zeci de pasionați ai sportului. Printre ei este și Petru, venit cu clubul de Airsoft din Republica Moldova. Este designer la o revistă de peste Prut și a început să practice sportul cu arme la inițiativa unui prieten. „Am vrut să încerc mai întâi paintball, dar nu știu de ce nu m-a atras colorarea asta. Un coleg de-al meu mi-a propus să începem un hobby în Moldova, nu ne-am gândit că vom ajunge la nivel național”, spune tânărul.
La fel a pornit și Sonny (nume de cod), din București, care lucrează la departamentul de vânzări al unei firme din Capitală. Și-a dus pasiunea atât de departe, încât a ajuns să investească sume bune de bani ca să o întrețină. „Pasiunea costă, dar depinde la ce grad vrei să o duci. Când deja nu mai vorbim despre un hobby, ci despre o pasiunea, investițiile sunt... eu până acum am investit până la 3.000 de euro”, spune bucureșteanul.
Băieții care s-au înscris la cursă cântăresc mult. La propriu. Echipamentul întreg, deși o replică a celui real, atârnă greu de trupurile tinere ale jucătorilor, dar dincolo de fețele fioroase pe care le arată la cameră, „soldații” râd și așteaptă lupta cu nerăbdare de copil.
Mulți își încarcă armele, la fel de mulți se încălzesc și trag la ținte, câțiva întârziați își leagă șireturile de la ghetele army, câțiva testează comunicarea prin stație. Urmează 24 de ore în pădure, un adevărat maraton din care una dintre cele două echipe - roșie și albastră - va ieși învingătoare. Ca să-i poarte noroc, un jucător și-a agățat de ruscacul mare, un animal de pluș roz, în timp ce un altul poartă o perucă cu codițe de fată.
Când toți sunt gata, mărșăluiesc spre baza militară din pădure, unde îi așteaptă bidoane cu apă și câmpul de luptă.
(C.B.)
[[galerie-foto]]
ACUM: Valeriu Iftime își prezintă echipa liberală pentru Parlament la ”Botoșăneanul TV” - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Adolescentă căutată la nivel național, depistată de jandarmii botoșăneni
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Prăpăd după BLOCADA: Zeci de șoferi au rămas fără permis la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Cum să îi implici pe cei mici în pregătirile pentru sărbătoarea Crăciunului
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
ACUM: Directorii de instituții se întrec în citit rapoarte „roz"
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024