Unitatea comercială din satul Ghilea, comuna Şendriceni de unde cei opt copii au consumat anumite prăjituri după care au ajuns la spital, a fost sancţionat şi suspendat temporar de inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) care s-au deplasat la Dorohoi.
Motivul nu ar fi faptul că respectivele prăjituri ar fi fost expirate ci ţinute în condiţii necorespunzătoare comercializării. Deficienţa constatată însă a fost privitoare la lipsa autorizaţiei sanitar veterinare, motiv pentru care operatorul comercial a fost amendat cu suma de 600 de lei. Potrivit conducerii DSVSA vina ar aparţine exclusiv administratorului magazinului având la bază neglijenţa dat fiind faptul că acesta a depus în două rânduri documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei însă nu s-a mai prezentat la sediul instituţiei şi pentru a o ridica. „
Activitatea magazinului a fost suspendată temporar, până la obţinerea autorizaţiei sanitar veterinare, toate produsele erau în termenul de valabilitate, nu s-a confirmat toxiinfecţia alimentară şi nu putem acuza că acelor copii li s-a făcut rău de la produsele consumate de la respectivul magazin”,a declarat
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA. Magazinul va fi redeschis după obţinerea autorizaţiei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
(G.E.)
Citeşte şi:
Opt copii din Şendriceni internaţi în spital după ce au mâncat prăjituri
Alarmă falsă de toxiinfecţie alimentară la Şendriceni