Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
Actualul manager Doina Caba a primit numeroase sesizări privitoare la modalitatea în care sunt tratați unii botoșăneni care ajung la spital. De medici uneori, asistenți sau infirmiere. În unele cazuri sesizările s-au confirmat, în altele nu.
„Una dintre cele mai mari plângeri de la toată lumea sau sesizare este legată strict de partea de comunicare. Aici cred că Spitalul Județean are încă mult de lucru. Adică și modul de cum se adresează dar și modul în care își face personalul timp să dea informații pacientului sau aparținătorului”,
Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati
Pentru a îmbunătăți imaginea Spitalului Județean de Urgență Mavromati dar și pentru a elimina din aceste comportamente inadecvate, șefa unității medicale a apelat la specialiști din exterior.
A organizat o serie de cursuri de comunicare cu persoane specializate inclusiv în partea de comunicare cu persoanele cu dizabilități. Pentru ca medicii, asistenții sau infirmierii să poate interacționa cu persoane din diferite categorii sociale.
„Am făcut foarte multe cursuri de comunicare, am făcut și la nivel de secții și compartimente, am făcut și cu specialiști în comunicare (... ). Dar spitalul fiind foarte mare nu ne ajunge timpul să discutăm cu fiecare în parte”,
Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati
Prima discuție a fost cu „managerii de linie”, adică șefii de secții și compartimente care au rolul de a schimba la personalul din subordine mentalitatea învechită, în cazul în care mai există.
Doina Caba a arătat că deja a simțit un feedback pozitiv din partea pacienților, semn că lucrurile chiar pot fi îmbunătățite. Însă pentru asta este nevoie de efortul întregii echipe cu funcții de conducere, de orice nivel.
„Aici implicarea ar trebui să fie și de la șefii de secții, managerul nu conduce singur spitalul, ar fi și imposibil, are comitetul director format din patru oameni, dar are și șefi de secții și compartimente, de la medic șef și asistent șef”,
Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati
Pe principiul că fiecare om este important și există persoane în fiecare secție care au calități în tratament sau altele în comunicare, s-a solicitat o distribuire a personalului în funcție și de aceste competențe.
„Personalul care are mai puțin talent sau darul de a comunica să facă un pas în spate și să iasă în față la comunicare oameni care au limbaj sau potențial de comunicare mai eficientă cu pacienți și aparținători”,
Doina Caba, manager Spitalul Județean Mavromati
Șefa Spitalului Județean Mavromati a fost prezentă în studioul Botoșăneanul TV unde a făcut aceste dezvăluiri privitoare la lucrurile care funcționează în unitate și la cele unde mai este nevoie de multă muncă.
Discuția privitoare la cursurile de comunicare poate fi urmărită de la minutul 17:00.
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024