Managerul Spitalului Județean Mavromati a avut la rândul său o argumentație privitoare la motivele pentru care unitatea sanitară pe care o conduce ar trebui menținută. Ovidiu Mimor le-a spus consilierilor județeni, că unitatea este singura care asigură asistența medicală de urgență la nivel de județ și mai mult, oricine ar putea ajunge într-o bună zi să bată la ușa spitalului, indiferent de funcția pe care o deține.
”În problema comasării acestor spitale, decizia vă aparține vă aparține dv. Dar aș vrea să scot în evidență niște lucruri care ar trebui să le cunoașteți. Sănătatea cetățenilor din județul Botoșani, 60% din bolnavii județului, sunt cazați la Spitalul Județean, de urgență. Este un număr foarte mare, o adresabilitate din partea județului, se rezolvă problemele de la infarct, până la accidente de la toate spitalele care sunt în județ”, a afirmat
Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Județean. Șeful acestui spital a mai adus în prim plan și responsabilitate pe care această unitate o are față de asigurarea asistenței medicale de urgență pe raza întregului județ. ”
Trebuie să vă gândiți că toți suntem oameni și indiferent de funcție puteți ajunge la poarta unui spital care s-ar putea să se deschidă sau să vă redirecționeze spre Dorohoi, Suceava sau Iași. În condițiile în care dv. Constatați că județul Botoșani nu mai are nevoie de un spital de urgență vă rog să vă dați acest vot și să vă văd domnilor consilieri cum veți merge pe stradă și ce va spune lumea. Nu este bine de politizat această situație creată și care trebuie rezolvată de dv. Responsabilitatea este numai a dv. Spitalul Județean de Urgență nu trebuie să dispară pentru că este un lucru foarte grav. Și va fi scris în istoria județului Botoșani că o anumită parte a consilierilor județeni nu au fost de acord, din anumite motive, că sunt funcții, că se țin de scaune și cu dinții văd”, a mai spus
Ovidiu Mimor. Proiectul de hotărâre privind reorganizarea unităților spitalicești nu a primit votul necesar al consilierilor județeni pentru a fi adoptat.