Cel mai mare spital al județului este de fapt al doilea ca mărime din România.
Are 54 de secții în total, interioare și exterioare și un număr de salariați care se apropie de pragul de 3.000 de persoane.
Îngrijește anual zeci de mii de botoșăneni care apelează la servicii medicale de stat. În ultima jumătate de an Spitalul Județean Mavromati a fost afectat de o serie de evenimente cu impact negativ, imagine care a fost menținută deși, conducerea unității susține că există și sumedenie de aspecte pozitive care au rămas nespuse.
Tocmai această imagine a încercat să o repare Monica Adăscăliței prin participarea în cursul zilei de marți, 6 februarie 2024 la evenimentul „Cercetare și inovare în sănătate”, aflat la ediția a IV-a și care s-a desfășurat la Palatul Camerei de Comerț și Industrie din București.
Organizatori au fost Revista Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv iar ca teme de dezbatere au fost: investiţiile de anvergură în sistemul de sănătate, cercetare şi inovare în principalele specializări medicale: cardiologie, oncologie, neurologie, pneumologie, endocrinologie, ginecologie, cercetare şi inovare în domeniul farmaceutic, strategia de expansiune a producătorilor de medicamente din România.
De asemenea s-a discutat despre cercetare și inovare în principalele specializări ale medicinei dentare, digitalizarea sistemului de sănătate, resursa umană în acest domeniu strategic precum și viitorul sistemului de asigurări pivate de sănătate.
Șefa spitalului consideră că astfel de conferințe sunt importante mai ales la nivel de conștientizare.
„Sunt extrem de importante pentru că spitalele județene sau spitalele de provincie nu sunt atât de mediatizate pe lucrurile bune care se întâmplă. Și mă refer la actul medical de calitate sau succesele profesionale ale medicilor. Sau faptul că se fac investiții în infrastructură și se dotează spitalele județene cu aparatură de ultimă generație. Sau faptul că vin medici tineri specialiști care-și încep cariera în aceste spitale”,
Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati
Șefa de la Mavromati a fost unul dintre vorbitorii conferinței și a arătat că de fapt, cel mai mare spital din Regiunea de Nord-Est a României este Spitalul Județean Mavromati cu 1.538 paturi spitalizare continuă și 89 paturi spitalizare de zi.
Activitatea medicală este organizată în 54 secții, compartimente, laboratoare și ambulatoriu de specialitate.
„În ultima perioadă în media națională tot ce se întâmplă negativ într-un spital iese foarte des în evidență, motiv pentru care aceste întâlniri cu reprezentanți ai marilor spitale din țară, cu factorii de decizie din sistemul sanitar demonstrează faptul că putem scoate în evidență aceste lucruri bune. Ceea ce am văzut în această conferință la care am participat marți la București a fost că după prezentarea Spitalului Județean prezent și viitor, foarte mulți au fost încântați și au aflat cu stupoare că Spitalul Județean Mavromati este al doilea din țară ca număr de paturi și ca infrastructură. Și faptul că s-au făcut atât de multe lucruri bune pe lângă cele negative care au ieșit în evidență în ultimele luni”,
Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati
Majoritatea celor prezenți auziseră de cazul Alexandra Ivanov sau de descinderile din 13 decembrie 2023 și, conform declarațiilor Monicăi Adăscăliței au fost surprinși să constate că Spitalul Județean în ansamblul său este o unitate complexă, cu extrem de multe specializări și cu un impact pe măsură în comunitate.
Monica Adăscăliței a avut o prezentare despre proiectele de investiții care s-au efectuat deja, cele care sunt în curs de concretizare precum și planurile de viitor pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale botoșănene.
Printre vorbitori s-au regăsit reprezentanți ai Ministerului Sănătății, consilierul prezidențial Diana Loreta Păun de la Departamentul de Sănătate Publică, Flaviana Rotaru, președinte, Asociația Rohealth- Clusterul pentru sănătate, Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic Sanador, Ștefan Busnatu, medic cardiolog, doctor în științe medicale, Prodecan la Facultatea de Medicină – UMF “Carol Davila”, Marlena Pascu, ddministrator și director medical, Clinica NutriLife precum și reprezentanți producători de medicamente, furnizori de echipamente medicale și medicamente, furnizori de soluții IT&C, etc.
O parohie din Protopopiatul Dorohoi face pregătiri pentru colinde
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Declarația zilei 1 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024
Oana Sava
Nov 01, 2024
Rapid și-a luat revanșa în Cupa României: FC Botoșani, învinsă pe teren propriu – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Oct 31, 2024