Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO), în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB) a demarat campania națională de informare și conștientizare privind traficul de persoane în rândul a 600 de copii cu vârstă între 8-18 ani.
Este vorba despre minori aflați în centre de zi, centre de plasament în regim rezidențial și/ sau centre de plasament în regim de urgență sau aflați în plasament la asistenți maternali profesioniști.
Astăzi, această caravană a ajuns la Botoșani, în curtea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
Un coordonator al acestei acțiuni li s-a adresat copiilor instituționalizați de la Botoșani, primii expuși la traficul de persoane.
„Ceea ce vreau să vă spun este că astăzi este o zi de care o să vă amintiți toată viața. O să vă amintiți prin ceea ce vedeți, prin ceea ce auziți, prin ceea ce o să aflați. Vor fi lucruri pe care le veți aplica în viață sau, ceea ce vă rog de la început, este ca ceea ce auziți să dați mai departe. Pentru că în funcție de ceea ce aflați astăzi, în funcție de ceea ce veți continua voi să căutați individual, să aflați ulterior pornind de la informațiile pe care le veți primi astăzi, în funcție de toate acestea, voi astăzi veți deveni ambasadori ai muzeului mobil al sclaviei moderne”,
Dr. Prof. Univ. Aurora Martin, reprezentant caravană
Caravana ajunge în 20 de județe, precum: Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Suceava, Botoșani, Neamț, Bistrița, Maramureș, Prahova, Buzău, Alba, Sălaj, Satu Mare, Mureș, Cluj, Giurgiu și București ( Sectorul 1 și Sectorul 6).
Acest demers are loc în cadrul cadrul proiectului „PACT.Co- Prevenire, Advocacy și Conștientizare împotriva Traficului de Copii”.
Campania a demarat cu prima sesiune realizată de Cristi Danileț, militant pentru educația juridică a copiilor și continuă până în luna iunie 2023 și va consta în turul unei caravane privind sclavia modernă a copiilor, realizată de Dr. Prof. Univ. Aurora Martin, redată prin povești și teatru, precum și în sesiuni de discuții asupra problematicii traficului de copii, cauzele, efectele, modul de recrutare și metodele de evitare.
Campania va consta și în organizarea unui concurs de mesaje la care vor participa copiii din sistemul de protecție din cele 20 de județe, pe parcursul lunii mai 2023, câștigătorii fiind anunțați în data de 1 iunie 2023.
Fata din Botoșani s-a calificat în finală la „Norvegienii au talent”
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Centrul Vechi: Femeile au mâncat semințe, adolescenții s-au cățărat pe monument
Oana Sava
Nov 04, 2024
CAMPANIE la Spitalul Județean: Botoșănenii se pot testa GRATUIT pentru această boală
Oana Sava
Nov 04, 2024
SEARA TRECUTĂ: Un bărbat a făcut focul în parc pentru a se încălzi
Oana Sava
Nov 04, 2024