Săptămâna viitoare va avea loc la București o nouă întâlnire a reprezentanților Comisiei Europene și ai Ministerului Mediului cu forurile de conducere botoșănene. Subiectul discuțiilor îl constituie în principal extinderea finanțării din fonduri europene pentru investiții suplimentare în încălzirea centralizată.
Conducerea Primăriei Botoșani, alături de directorul general al SC Modern Calor SA, vor prezenta lista lucrărilor ce nu au fost incluse în proiectele de modernizare a sistemului de termoficare, finalizate sau aflate în derulare. Noua aplicație de finanțare europeană va include reabilitarea a șapte rețele secundare din ansamblurile de locuințe Textil, IUPS, Electro, Condacia, Miorița, Armonia și Marchian 2, modernizarea a 15 puncte termice, achiziția unor electropompe de circulație, precum și racordarea a 21 de noi mari consumatori la rețeaua primară. Un sistem de supraveghere, culegere date, transmisie, și comandă de la distanță, înlocuirea unui număr de 1416 contori de energie termică de tip mecanic, de la nivelul branșamentelor, cu unele noi și reabilitarea unui rezervor de păcură sunt de asemenea luate în calcul pentru noul proiect.
”Toate segmentele de lucrări au menirea să completeze modernizările făcute pe sursa de producție și pe rețelele de transport, astfel încât să asigure botoșănenilor un sistem de termoficare modernizat 100%. Botoșaniul este unul dintre puținele municipii din țară care se poate lăuda cu acest lucru”, declară
Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA. Valoarea totală a obiectivelor avute în vedere depășește 12 milioane de euro, iar, conform graficului dorit de Comisia Europeană, aplicația de finanțare trebuie elaborată și aprobată în termenul cel mai scurt.