Până la urmă pare-se că toate discuțiile pleacă sau se termină la partea în care este vorba despre salariile de care beneficiază unii directori de la Botoșani și care sunt mai mari și decât ale prefectului, președintelui Consiliului Județean sau primarului reședință de județ.
Albert Tănasă este cel care a preluat postul de conducere (cu salariul aferent) care trece de suma de 10.000 de lei, de la Ady Petrușcă, coleg de partid.
A ținut să tranșeze lucrurile de la bun început și anume că indemnizațiile celor șase directori nu sunt incluse în fondul de salarii, ci într-un alt capitol bugetar.
Din bugetul mare, bineînțeles.
”Indemnizațiile nu sunt incluse în fondul de salarii pentru că pe aceste indemnizații raportările sunt făcute la cu totul alte elemente decât sunt făcute atunci când vorbim de Codul Muncii și de contractul individual de muncă și de salarizarea aferentă unui muncitor. Ordonanța 109 în general stabilește referințe pentru asigurarea unei părți fixe a remunerației administratorilor și directorilor iar pentru cota variabilă ne trimite la niște raportări care pot fi avute în vedere inclusiv la societăți comerciale din UE. Nu cred că la vreo societate în țară s-a ajuns la comparații salariale cu societăți din țările europene pentru că atunci cred că…”,
Albert Tănasă, director interimar SC Nova Apaserv SA
Și a trecut la discuția despre partea variabilă, adică un plus la salariul de care am amintit mai sus și care se referă la acordarea unui coeficient din realizările din luna anterioară, respectiv cifra de afaceri și veniturile societății sau alte stimulente stabilite de autoritatea tutelară, în funcție de realizarea indicatorilor.
La Nova Apaserv atât directorii cât și membrii Consiliului de Administrație au prevăzută în contract cota variabilă, urmare a unui act adițional la contractele de mandat, în baza unei hotărâri de Adunării Generale a Acționarilor.
Directorii au contestat în instanță și au câștigat.
Administratorii, încă nu.
”Demersul directorilor este unul legal, atât timp cât în prezent vorbim despre o hotărâre AGA care este în vigoare, de existența unor acte adiționale la contractele de mandat aflate în vigoare, nu putem trage concluzia decât că aceste demersuri sunt legale. Cu toate că a existat acea hotărâre AGA din noiembrie 2015, cu toate că au fost încheiate ulterior aceste contracte adiționale la contractele de mandat, în analiza bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2016 nu a fost aprobat decât după ce aceste cheltuieli cu partea variabilă au fost scoase”,
Albert Tănasă, director interimar SC Nova Apaserv SA
În consecință, Albert Tănasă a tranșat discuția și a arătat că se pot deschide și alte procese pentru această cotă variabilă.
”Ne vom vedea puși în situația de a discuta despre alte litigii atât timp cât există în vigoare acea hotărâre AGA și actele adiționale”,
Albert Tănasă, director interimar SC Nova Apaserv SA
Un membru al CA-ului de la Apă câștigă 1.000 de lei net pe lună, suma stabilită ca parte fixă din anul 2015 la care se poate adăuga o sumă care poate fi de 380 de lei într-o lună sau 420 în alta.
Administratorii se întâlnesc în general într-o singură ședință ordinară pe lună și în cazuri de urgență, în întruniri extraordinare, de câte ori este nevoie.
Lucrări în forță pe un tronson din Autostrada Moldovei – VIDEO cu stadiul investiției
Redacția Botoșăneanul
Jan 22, 2025
Nu, nu e martor! Prepeliță ridicat de DNA pentru ce a făcut ca manager la spital
Gabriela Erdic
Jan 22, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile