Deja s-a stabilit de săptămâna trecută un protocol de colaborare între mai multe instituții pentru identificarea acelor persoane care încă obișnuiesc să iasă noaptea, în unele cazuri chiar și pe timp de zi, pentru a arunca tot felul de deșeuri rezultate din construcții.
Discuțiile cu explicațiile aferente au tot fost, în sensul în care, în oraș oricum nu exista un loc special amenajat pentru preluarea acestor bucăți de moloz rezultate din demolări sau construcții. Iar la depozitul de la Stăuceni, s-a omis prinderea acestui tip de deșeuri inerte în sistemul integrat.
Problema s-a rezolvat între timp.
”Acum avem posibilitatea să modelăm un teren pus la dispoziție de Primărie, să umplem găurile și tot ce este acolo și chiar am dat anunțuri prin mass media că persoanele care au deșeuri inerte rezultate din amenajări de locuințe sau demolări să facă comenzile către Urban Serv pentru a putea fi preluate”
Simion Drelciuc, directorul general al SC Urban Serv SA
Astfel de deșeuri nu erau valorificate înainte deși există un tarif stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local, de aproximativ 170 de lei pentru un container de 4 metri cubi de deșeuri.
Noul depozit pentru deșeuri inerte se află undeva la marginea orașului.
”Este undeva lângă vechiul depozit unde este o râpă mare, în spatele gardului de la Penitenciar este o râpă și o nivelăm. Am avut nevoie de un un aviz de mediu ci de aprobarea Primăriei pentru a utiliza acel teren, ca să-l modelăm prin umplutură”
Simion Drelciuc, directorul general al SC Urban Serv SA
Deja s-a stabilit un program între Urban Serv și Direcția Edilitare din cadrul Primăriei cu intervenția tuturor instituțiilor abilitate, în special a Poliției Locale, care să aplice amendă pentru aruncarea deșeurilor inerte în locuri care nu sunt permise.
”Trebuie să înțelegem cu toții că dacă vecinul duce aceste deșeuri în container și noi în transportăm la Stăuceni, plătim mai mult, că e mai greu. Una e să pui deșeu normal menajer și alta e să amesteci cu deșeul inert. Și până la urmă plătitorii român aceiași, se împarte cantitatea care este mai mare iar tariful crește”
Simion Drelciuc, directorul general al SC Urban Serv SA
Concluzionând, în cazul în care cineva deține un teren la marginea orașului pe care se aruncă astfel de deșeuri cu greutate mare, proprietarul acestuia va suporta costurile cu transferul la depozit. Iar dacă aceste deșeuri inerte se aruncă la ghenele din cartiere, costurile se răsfrâng asupra tuturor.
Adolescentă căutată la nivel național, depistată de jandarmii botoșăneni
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Prăpăd după BLOCADA: Zeci de șoferi au rămas fără permis la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Cum să îi implici pe cei mici în pregătirile pentru sărbătoarea Crăciunului
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
ACUM: Directorii de instituții se întrec în citit rapoarte „roz"
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Reacția lui Cornel Șfaițer, după remiza cu Botoșani: Am fi meritat mai mult după aspectul jocului
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024