S-a întâmplat la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți – Prut.
Marți, 3 septembrie 2024, în jurul orei 11:10, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, despre faptul că, la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, pe sensul de intrare în țară din Republica Moldova s-a prezentat pentru formalitățile de control un autoturism înmatriculat în Italia, în care se aflau trei persoane, dintre care o persoană de sex feminin, cu cetățenie română și moldovenească.
În urma verificării documentelor autoturismului s-a constatat faptul că acesta avea inspecția tehnică periodică expirată din luna iulie anul curent, ocazie cu care asupra autoturismului și persoanelor a fost efectuat un control amănunțit.
După ce polițiștii de frontieră le-au adus la cunoștință ocupanților autoturismului, faptul că nu li se va permite accesul pe teritoriul României cu autoturismul menționat mai sus, conform prevederilor art. 10 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 (R), pasagera de pe locul din dreapta față a oferit suma de 200 euro, disimulată într-un document format A4, pe care a remis-o, cu titlu de mită, agentului de poliție de frontieră pentru ca acesta să nu dispună măsurile legale care se impuneau, respectiv nepermiterea intrării în țară a unui autoturism fără drept de circulație pe teritoriul României.
Polițistul de frontieră a înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și a refuzat categoric propunerea pasagerului din autoturism.
Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au constatat infracțiunea flagrantă, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
Reamintim faptul că infracțiunea de dare de mită reprezintă atât promisiunea, cât și oferirea sau darea de bani ori alte foloase și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, au transmis Direcția Generală de Anticorupție.
ACUM: Liderii PSD încep oficial campania electorală cu „vedetele” scoase în față – LIVE
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Un botoșănean internat la ATI are nevoie de sânge: Cineva poate face o faptă bună
Oana Sava
Nov 01, 2024
Postul „blestemat” de la spital: Al doilea concurs RATAT după ce candidații au luat 1 și 2
Oana Sava
Nov 01, 2024