Cu toate că mai este doar puţin timp până la Paști, oferta de miei în hala de carne din Piaţa Centrală nu este una tocmai bogată. Un singur comerciant se afla în zona amenajată pentru vânzarea mieilor, ocolită de clienţi aproape cu desăvârşire.
Singurul botoşănean care avea miei la vânzare era din Curteşti. A povestit că în decursul acestei săptămâni de zile nu a mai avut colegi de breaslă care să vină cu marfa la piaţă. Motivul? Actele necesare la abatorizare pentru ca acest produs să fie comercializat în mod legal. Mai mult decât atât, deşi era singurul din hală care avea miei la vânzare, clienţii nu se îngrămădeau pentru a-şi cumpăra produsul tradiţional pentru masa pascală.
„Numai eu am venit, nu vor să meargă la abator pentru că sunt multe acte. Lumea se uită, li se pare că sunt scumpi, eu aseară am fost la Suceava şi am văzut preţurile într-un supermarket, 29 de lei, am văzut 35 de lei, pulpele 40 de lei, dacă le iei pe bucăţi”, a povestit singurul
comerciant de miei din piaţă. Omul a povestit că încă din dimineaţa zilei de miercuri cu apucase să vândă nimic din marfa cu care a venit la piaţă. Preţul pentru un kilogram de miel este de 23 de lei, ceea ce înseamnă că o carcasă ajunge la peste 100 de lei în cazul în care cântăreşte mai mult de cinci kilograme.