Premierul Ludovic Orban lansează o teorie „greu de digerat” despre ce urmează să se întâmple cu sistemul de învățământ din România.
Din cauza numărului în creștere de cazuri de Coronavirus, premierul Ludovic Orban avertizează că, din toamnă, întreg învățământul s-ar putea muta pe online, când cursurile și examenele se vor susține de acasă, de pe calculator.
Așadar, premierul anunță că, dacă situația se va înrăutăți până la toamnă, redeschiderea școlilor va fi amânată până când elevii vor putea fi în siguranță.
„Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii. Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație.
Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intermediul ecranului de calculator”, a declarat Ludovic Orban.
De aceeași părere este și președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor.
„Așa cum arată informațiile în ultima vreme cred că ne îndreptăm tot către un sistem de învățământ online”, a declarat Marius Nistor.
În teorie sună bine, dar în practică… nu prea, arată evz.ro. Marius Nistor a fost întrebat ce se va întâmpla cu elevii din mediul rural, care poate nu dispun de resursele necesare pentru a învăța online, în această situație fiind zeci de mii de copii din România.
„Trebuie să fim rezonabili și să înțelegem că nicio țară nu a fost pregătită pentru a face față acestei situații. Acolo unde problemele legate de conexiunea la internat sunt problematice, profesorii au reușit să țină legătura cu elevii și să-i ajute să țină pasul cu ceilalți elevi din mediul urban. Dar nu este suficient. Este necesar ca fiecare elev și cadru didactic să dispună de device-ul necesar în eventualitatea reînceperii online. Avem nevoie de o pregătire a cadrelor didactice și există ordine de ministru care dau posibilitatea ca în perioada acestei vacanțe de vară, să asigure tot suportul.
Mai este nevoie de o investiție într-o singură platformă, care să poată să fie accesată de fiecare cadrul didactic și elev din România. Dacă am avea o singură platformă, ar fi mai ușor să monitorizăm activitatea cadrelor didactice și a elevilor”, a răspuns acesta, conform Antena3.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
USR Botoșani a deschis campania pentru parlamentare: Suntem o alternativă / Aveți cu cine – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 01, 2024
ACUM: Liderii PSD încep oficial campania electorală cu „vedetele” scoase în față – LIVE
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Un botoșănean internat la ATI are nevoie de sânge: Cineva poate face o faptă bună
Oana Sava
Nov 01, 2024