Orice gospodar ştie cât de dificilă poate fi alegerea unei pompe, mai ales în situaţia în care cantitatea de apă zilnică necesară depăşeşte cantitatea medie cu care sunt obişnuiţi cei mai mulţi. Persoanele care sunt interesate de achiziţionarea unei pompe submersibile întâmpină, de asemenea, dificultăţi atunci când pornesc în identificarea modelului ideal.
Lucrurile sunt cu atât mai simple cu cât se cunosc suficiente detalii cu privire la caracteristicile pe care ar trebui să le prezinte dispozitivul. Un ajutor eficient în acest sens îl reprezintă sfaturile oferite de specialiştii magazinului Shop-einstal.ro. În cadrul acestuia, cei interesaţi vor descoperi o gamă variată ce include numeroase modele de pompe submersibile, hidrofoare şi alte echipamente de care este nevoie pentru asigurarea necesarului de apă zilnic într-o gospodărie.
Există două valori principale ce trebuie avute în vedere pentru stabilirea parametrilor pompelor submersibile. Acestea fac referire la debitul pe care îl prezintă echipamentul şi la înălţimea de pompare.
La ce se referă debitul? Ei bine, acesta are în vedere cantitatea de apă pe care reuşeşte să o pompeze dispozitivul într-un anumit interval de timp. Acesta se măsoară în m3/h. Trebuie avute în vedere valorile menţionate pentru că acestea definesc punctul de funcţionare al pompei.
Utilizatorii se pot orienta după mai multe modele de pompe submersibile disponibile în comerţ, precum şi în cadrul site-ului shop-einstal.ro, până când le vor identifica pe cele potrivite nevoilor proprii. Spre exemplu, în cazul în care este vorba despre o familie alcătuită din 4 membri care vor consuma apă, poate fi aproximat debitul maxim în funcţie de scopul în care este consumată aceasta. Atunci când este necesară udarea recoltei, este destul de evident că necesarul de apă va creşte.
Fiecare poate efectua calculele necesare pentru a identifica modelul de pompă care va fi capabilă să livreze debitul şi înălţimea cerută de pompare.
În continuare, specialiştii Shop-Einstal.ro ne oferă câteva detalii suplimentare de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem pompa pentru uz casnic. Acestea sunt întrebări pe care de altfel toţi cei ce au anumite aşteptări de la dispozitiv ar trebui să şi le adreseze şi să găsească şi un răspuns satisfăcător:
Care sunt caracteristicile apei ce urmează să fie pompată? Este aceasta apă curată, de puţ, termală, sărată?
Ce date se cunosc despre conţinutul de nisip pe care îl are apa pe m3?
Care este temperatura acesteia?
Care este diametrul şi adâncimea puţului?
Ce aciditate are apa? (pH – de obicei este cuprins intre valorile 6 şi 9)
În ce scop este necesară pompa submersibilă (casnic sau industrial)?
De ce presiune au nevoie consumatorii?
Se ştie care este nivelul static al apei? Dar cel dinamic?
Care este debitul apei?
Care sunt trăsăturile conductei de legătură?
Cum se face alimentarea electrică: monofazic sau trifazic?
Cum este turaţia comenzii: constantă sau variabilă?
De ce tip de cablu de alimentare are nevoie pompa pentru a fi conectată la tablou?
În ceea ce priveşte înălţimea de pompare, trebuie să se ştie că presiunea este cea care trebuie să îndeplinească anumite cerinţe. De exemplu, aceasta va fi cea care va ridica apa la înălţimea necesară, motiv pentru care de dorit ar fi să se ridice la aşteptările utilizatorului.
Este important, de asemenea, ca presiunea să fie optimă pentru a putea învinge rezistenţa prin robineţi, ţevi şi fitinguri. Atât timp cât aceasta reuşeşte să atingă nivelul necesar la ieşirea din robinet, proprietarii vor beneficia de cele mai bune rezultate.
În situaţia în care vorbim despre o sursă de apă localizată la scurtă distanţă de casă, atunci procentul de pierderi ce poate fi aproximat la nivelul ţevilor verticale şi orizontale poate fi în jur de 20%.
În fine, pentru a alege pompa submersibilă corespunzătoare pentru un spaţiu unifamilial, trebuie avute în vedere următoarele date pentru calcularea înălţimii de pompare corecte:
- distanţa dintre pompă şi nivelul apei
- înălţimea geodezică existentă între dispozitiv şi ultimul robinet
- procentul de pierderi
- distanţa necesară pentru asigurarea nivelului de presiune atins de robinetul final.
Trebuie avut grijă în alegerea unuia din mai multe modele de pompe submersibile la funcţiile acesteia, dar și la scopul pentru care a fost creată. Spre exemplu, cele pentru ape curate oferă randament numai când sunt conectate la astfel de surse, care nu conţin nici un fel de impurităţi.
Apa care conţine particule are nevoie de o pompă specială pentru a fi transportată la robinet. În cazul pompelor submersibile fabricate pentru a scoate apa din fântână sau din puţ trebuie avut grijă, pentru că nu toate modelele de pe piaţă sunt dimensionate pentru adâncimi mari.
Având în vedere toate aceste criterii, cu siguranţă fiecare utilizator va reuşi să selecteze cel mai potrivit model pentru gospodăria sa. Pentru preţuri avantajoase, diversitate şi calitate, cei interesaţi pot comanda pompa submersibilă ideală de pe site-ul shop-einstal.ro.
Cătălin Silegeanu și Ariadna Cârligeanu, mesaj de mulțumire și mobilizare pentru Ziua Națională
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Manifestări culturale la Casa Memorială „Nicolae Iorga” - PROGRAMUL
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Declarația zilei 27 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 27, 2024