Sălile de jocuri s-au redeschis în localitățile cu mai puțin de 15 mii de locuitori și vor rămâne deschise cel puțin pentru o vreme.
Se întâmplă asta după ce patronii au cerut instanțelor de judecată să le permită continuarea activității până la expirarea licențelor, pentru care, spun ei, au plătit taxe de sute de mii de euro către stat.
Cel puțin opt astfel de firme au avut câștig de cauză și fiecare are săli de păcănele deschise în mai multe localități.
La Sinaia, oraș cu nouă mii de locuitori, au apărut, de curând două săli cu jocuri de tip slot-machine.
De la sfârșitul lunii aprilie, păcănelele sunt interzise în localități cu mai puțin de 15.000 de locuitori, potrivit stirileprotv.ro.
Organizatorii de jocuri de noroc își puteau continua activitatea, cu condiția să mute aparatele în orașe mai mari. Minunea a ținut doar patru luni.
Mai multe firme s-au adresat instanţei, arătând că au plătit statului taxe de sute de mii de euro pentru a-și desfășura afacerile, iar noile reguli nu le permit să-și recupereze investiția. Cel puțin opt dintre ele, fiecare având mai multe săli de joc, au câștigat în prima instanță.
Gheorghe Gabriel Gheorghe, Președinte Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc
"Da, sunt acţiuni deschise de anumite societăţi împotriva ONJN. Au fost admise de instantă. Noi avem obligaţia să contestăm decizia instanţei, am făcut lucrul acesta și aşteptam acuma".
În acest moment, licența anuală de organizare a jocurilor de tip slot-machine costă 150.000 de euro pe an.
Pentru fiecare aparat, taxa de viciu se ridică la 500 de euro pe an. Iar firmele care organizează jocuri de noroc trebuie să plătească și o garanție de o jumătate de milion de euro.
(Foto: Shutterstock)
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024
Declarația zilei 25 noiembrie 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024
ACUM: USR-iștii de la Botoșani, de la extaz la agonie – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024