Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
Până săptămâna aceasta, când Primăria Botoșani a recurs la dezafectarea lor, printr-o firmă specializată care a participat la licitația organizată în acest sens.
Marți dimineață, primarul Cosmin Andrei însoțit de Iulius Gherase, șeful Serviciului Patrimoniu și arhitectul șef Alexandru Agavriloaie s-au deplasat într-o zonă din centrul orașului unde au fost demolate patru panouri publicitare de mari dimensiuni.
„Punem în aplicare o hotărâre de Consiliu Local prin care demontăm panourile din zonele care au fost excluse din perimetrul de publicitate. Este o hotărâre veche pe care acum am ajuns să o punem în aplicare pentru că nu s-a dorit în trecut, oferind celor care au această nevoie de a afișa publicitate în municipiul Botoșani alternative, la marginea orașului, unde am făcut licitații pentru noi amplasamente. Am ajuns aici, la Casa Sindicatelor, unde demontăm câteva panouri, avem în vedere și parcul de la Casa Tineretului”,
Cosmin Andrei, primar
În total, în aceste zile urmează să fie înlăturate din oraș peste 40 de panouri de acest fel, zonele fiind Sucevei, Parcul de la casa Tineretului, Bulevardul Mihai Eminescu către Pietonalul Unirii și în preajma Stadionului Municipal.
„Ne dorim foarte mult să avem un alt aspect în municipiul Botoșani, mult mai aerisit, vom reabilita și parcurile acestea unde sunt acum, Filateliei și Junior, și nu mai vreau în parcurile verzi și frumoase din municipiul Botoșani panouri publicitare. Am oferit alte zone astfel încât să avem un aspect urbanistic așa cum le-am hotărât împreună cu colegii mei”,
Cosmin Andrei, primar
Deocamdată, municipalitatea plătește serviciile de demolare prestate de firma care a câștigat licitația, urmând ca ulterior să-și recupereze banii de la operatorii economici care le dețin.
„Cheltuielile vor fi recuperate de la cei care au avut aceste panouri și termene suficiente pentru a le demonta voluntar. Pentru că nu au dorit acest lucru ne vom îndrepta în instanță pentru recuperarea cheltuielilor și a penalităților, pentru că avem și costuri de depozitare și tot ceea ce a însemnat efortul Primăriei pentru această dezafectare”,
Cosmin Andrei, primar
În timpul acțiunii de demolare a ajuns în zona Casei Sindicatelor și unul dintre administratorii unei firme de publicitate care deține astfel de panouri și care s-a arătat oarecum nemulțumit de acțiunea Primăriei ce ar fi fost declanșată „peste noapte”, deși în realitate au trecut cinci ani de la promovarea Hotărârii de Consiliu Local.
CE a scris presa rusă despre victoria lui Călin Georgescu în turul I al alegerilor prezidențiale
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Adolescenți prinși de jandarmi după ce au furat trei geci dintr-un club din Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Botoșănean care mergea pe contrasens, urmărit de polițiști în trafic: CE s-a descoperit după control
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
ACUM: Trei candidați marca AUR pentru Parlament, în direct la ”Botoșăneanul TV” – VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024