Candidatul Uniunii Social Liberale la Primăria Botoşani a ţinut vineri dimineaţă să prezinte şi o altă faţetă a deschiderii marilor centre comerciale la Botoşani. Spre deosebire de opiniile exclusiv pozitive ale şefilor administraţiei publice locale, acesta a salutat venirea retailerului francez la Botoşani, dar a subliniat şi consecinţele nefaste asupra micilor producători şi comercianţi.
În opinia social-democratului, anunţata creare a 400-500 locuri de muncă ar fi una falsă deoarece odată cu înfiinţarea lor alţi tot atâţia botoşăneni vor rămâne fără serviciu. Aceasta ca urmare a închiderii micilor firme care nu vor rezista concurenţei hypermarketului, rămânând fără o mare parte a clienţilor.
„Se ştie din experienţa altor state că deschiderea supermarketelor nu a însemnat automat creşterea unor noi locuri de muncă, ci a însemnat păstrarea locurilor de muncă la acelaşi nivel. Deschiderea unui supermarket antrenează închiderea în paralel a numeroase, a zeci de întreprinderi mici, şi mă refer la patiserii, brutării, carmangerii, mici magazine de carter, firme de intermediere, de transport, zeci de firme care până acum supravieţuiau în anumite condiţii pe piaţa locală”, a afirmat
Ovidiu Portariuc. El a propus din nou ca o zi pe săptămână, de preferat duminica, hypermarketurile să fie obligatoriu închise, astfel încât micile firme din oraş să nu îşi piardă clienţii.
„Aştept ca în perioada următoare autorităţile lcoale să fie atente la toate aceste aspecte colaterale”, a spus
candidatul USL, care a dat ca exemplu chiar o declaraţie a Andreei Vass, consilierul primului ministru, care arăta că deschiderea hypermarketurilor nu a adus o diminuare a preţurilor.
(S.B.)
CITEȘTE CE AU SPUS FLUTUR ȘI ȚÂBULEAC LA DESCHIDEREA CARREFOUR:
Flutur : La noi a venit Carrefour, la ei nu au venit nici teatru, nici filarmonica
Ţâbuleac : Botoşănenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte judeţe la Carrefour