”Eroine” este spectacolul care a creat multă emoție în rândul publicului botoșănean. Și nu doar datorită celor nouă actrițe din distribuție, nu doar viziunii regizorale, ci și prin scrisorile pe care numeroși iubitori de teatru le-au transmis și care au devenit parte a unui act artistic inedit.
Și nu doar datorită celor nouă actrițe din distribuție, nu doar viziunii regizorale, ci și prin scrisorile pe care numeroși iubitori de teatru le-au transmis și care au devenit parte a unui act artistic inedit.
Iar scrisorile nu au venit numai din Botoșani.
Marius Dobrin este un inginer din Craiova, îndrăgostit de teatru și de tot ce înseamnă cultura de calitate.
El a văzut anunțul și invitația făcută de Andrei Măjeri, regizorul spectacolului ”Eroine”, de a trimite pe adresa teatrului din Botoșani o scrisoare.
”Ca parte a unui proiect în care spectacolul Eroine, în baza textului desprins din scrierile lui Ovidius, se asociază cu mărturiile din lumea noastră. Scrisori care să alimenteze prologul fiecărei reprezentații”,
Marius Dobrin, Craiova
Întâmplarea a făcut, mărturisește Marius Dobrin, ca a doua zi să redeschidă sertarul cu scrisorile părinților săi.
”Și am decupat din două epistole ale mamei către tata, aflat pe front dinainte de a o cunoaște pe mama și la câteva zile după ce se căsătoriseră, într-o scurtă permisie”,
Marius Dobrin, Craiova
Inspirat de cuvintele pe care părinții săi și le scriau într-o perioadă în care războiul schimba destinele tuturor, Marius Dobrin a decis să trimită scrisorile la Botoșani.
”Și mama a fost o eroină, pentru că și tata a semănat, păstrând proporțiile, cu eroii invocați de personajele din spectacol. A fost om, ca atâția alții. Scrisorile lor dezvăluie o lume și un timp dramatic. Și înțeleg și, în bună parte, nici nu am cum înțelege ceea ce a fost atunci. Sunt om și eu. Eroine sunt”.
Mai mult, craioveanul a venit până la Botoșani, pentru a fi prezent la premiera spectacolului ”Eroine”.
”Și în timpul spectacolului am caut să deslușesc pe chipul uneia dintre ele cum percepe poveștile unor înaintașe faimoase. Teatrul din Botoșani are, de acum, nu doar un spectacol în repertoriu, unul despre care se va vorbi mult timp de acum înainte, dar și o ladă de zestre cu scrisori venite din toată țară, preponderent de la tineri. Puteți să le scrieți. Un studiu antropologic e posibil”,
Marius Dobrin, Craiova
Reprezentanții Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani transmit că așteaptă în continuare scrisori, cu precizarea pe plic „Pentru spectacolul EROINE”.
”Ele vor constitui parte din decorul spectacolului. Este important să fie scrise citeț, de mână sau de tipar, iar în scrisoare să scrie clar expeditorul și destinatarul scrisorii (exemplu: Ioana X către Adrian Y). În același plic, pe o altă foaie, un paragraf semnat prin care expeditorul își dă acordul ca scrisoarea să fie folosită în spectacol! Textul scrisorii nu ar trebui să fie mai mare de o pagină. Așteptăm cu nerăbdare cuvintele voastre de dragoste pe scena spectacolului EROINE!”,
Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Transportatorii din Botoșani verificați de inspectorii de muncă: CE nereguli s-au găsit
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Avaria de sub casă a fost remediată, NU se mai întrerupe apa în municipiu
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024