Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Clădirea din centrul municipiului va intra într-un amplu proces de modernizare, în vara acestui an.
Prefectul Sorin Cornilă a început deja să caute variante pentru mutarea Prefecturii într-un sediu temporar pe parcursul derulării lucrărilor, perioada estimată fiind de aproximativ doi ani.
Una dintre variante ar fi clădirea de pe Pietonalul Unirii care aparține de Ministerul Muncii și se află în administrarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). În trecut acolo a funcționat centrul de cursuri de calificare organizate de această instituție.
Imobilul a intrat într-un program guvernamental pentru finanțarea lucrărilor de modernizare, fiind alocată într-o primă fază suma de 1,8 milioane din care s-au cheltuit 1,4 milioane.
”Am rezolvat cu partea de consolidare, aceea era baza cea mai importantă a lucrărilor. Și a rămas partea de finisaje interioare și exterioare. Cu tâmplăria de aluminiu inclusă. Mai avem nevoie unde la 1,1 sau 1,2 milioane de lei dacă luăm în calcul alte majorări de prețuri”,
a explicat ce s-a făcut până acum acolo, Anca Apăvăloaie, directorul executiv al AJOFM Botoșani.
Pentru diferența de lucrări Ministerul Muncii a dat asigurări că se vor aloca sumele necesare pentru ca anul acesta să fie finalizate lucrările.
Prefectul Sorin Cornilă a vizitat ieri clădirea și s-a interesat de stadiul demersurilor pentru redeschiderea șantierului.
„Am vrut să văd clădirea pentru că vrem să ne mutăm aici. Cred că este cea mai bună locație care ni s-ar potrivi nouă. Știam că au avut ceva probleme cu proiectul, prin 2019 ei au obținut finanțarea din fonduri de la bugetul de stat. Au început lucrările cu un constructor care trebuia să le finalizeze undeva la 1 iulie 2021. A avut probleme cu constructorul respectiv, s-a ajuns în instanță și s-ar fi rezolvat problema”,
Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani
Trei luni ar mai fi necesare pentru reabilitarea clădirii de pe Pietonalul Unirii, în condițiile în care Prefectura trebuie să elibereze actualul sediu cel mai târziu în iulie 2023.
O altă variantă ar fi sediul Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice (OSPA) care se află pe strada Trandafirilor și este în subordinea Ministerului Agriculturii. Acolo, lucrează trei angajați într-o clădire cu trei etaje.
În cursul lunii octombrie a anului trecut, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei a fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului intitulat: Eficientizare energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ din Botoșani.
Proiectul vizează renovarea și creșterea eficienței energetice a clădirii și are o valoare totală de 12.303.870,58 lei.
Palatul Administrativ din Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971, fiind dat în folosință în anul 1972, iar de atunci clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.
Clădirea are o suprafață construită la sol de 1.009 mp, suprafața construită desfășurată fiind de 4.773,52 mp, cu un regim de înălțime S+P+4E.
În Palatul Administrativ își desfășoară activitatea Prefectura și Consiliul Județean.
Declarația zilei 25 noiembrie 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024
ACUM: USR-iștii de la Botoșani, de la extaz la agonie – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Curg voturile din secțiile de la Botoșani pentru Călin Georgescu, numărătoarea pe final
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Și totuși… Ciucă a câștigat un oraș din județ
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024