Angajaţii societăţii Urban Serv lucrează continuu de 50 de ore de cînd a început să ningă la deblocarea căilor rutiere şi îndepărtarea zăpezii.
Pînă în prezent pe căile străzile din municipiu au fost împrăştiate circa 250 de tone de material antiderapant, totalul cheltuielilor ajungînd la circa 100.000 de lei cu salariile angajaţilor, motorina utilizată dar şi materialul antiderapant a cărui cost s-a ridicat la circa 50.000 de lei.
Conducerea Urban Serv avertizează ca pericolul mai mare va începe din acestă noapte, chiar dacă nu mai ninge, din cauza temperaturilor care sunt în scădere.
“
Pericolul mare începe în noaptea asta temperaturile au început să scadă, deja afară sunt acum -9 grade, peste o oră vor fi -10 grade şi atunci sarea nu îşi mai face efectul şi rămînem doar cu plugurile, iar mîine dacă vor fi -15 grade atunci va fi mai rău, angajaţii noştri muncesc non stop, în două schimburi, cu 22 de salariaţi pe tură în care avem şoferii pe utilaje şi deservitorii acestora, mai avem şi echipaje care lucreză la curăţirea trotuarelor şi a zonelor din apropierea trecerilor de pietoni”, a declarat
Gheorghe Pricopi, director Urban Serv.
Totodată, Gheorghe Pricopi a mai declarat că, aleile şi trotuarele din cartiere intră în atribuţiile asociaţiilor de locatari care trebuie să se ocupe cu curăţirea acestora.
Nu în ultimul rînd şeful acestei societăţi a criticat agenţii economici care nu se ocupă cu îndepărtarea zăpezii din faţa magazinelor, acestă sarcină fiind dusă la îndeplinire tot de proprii angajaţi.
Alte două utilaje lucrează în circuit continuu la principalele rampe din municipiu, care în caz de derapaj ar putea provoca blocaje mari în circulaţie, respectiv intrarea dinspre Iaşi, Suceava, Tulbureni, Săveni şi Cişmea.
De asemenea, conducerea Urban Serv a mai făcut comanda de 200 tone de sare precum şi o tonă de inhibitor de coroziune menit să protejeze asfaltul.