(P) Problema molozului rezultat din dărâmări și renovări de case și apartamente, pe care botoșănenii nu puteau să îl depoziteze la rampele de gunoi din cartiere, este pe cale de a fi rezolvată. Cu o experiență de peste 20 de ani în salubrizare, SC Pavra Com SRL își extinde activitatea cu o platformă dedicată deșeurilor din construcții și celor vegetale.
Compania condusă de Petru Filip a amenajat în Cătămărăști Deal o așa numită Platformă pentru Depozitare și Tratare Temporară (PDTT).
Aceasta dispune de un concasor care sfărâmă piatra, molozul, cărămida, BCA-ul și teracota.
Iar materialul rezultat este predat mai departe altor firme, dar la cerere și unor primării, pentru a fi așternut pe drumuri forestiere sau de exploatație.
”Legea spune că până la un an îl pot depozita acolo, dar având deja contracte, în trei luni, cel mult patru, materialul care o să iasă îl livrez către terți”,
Petru Filip, administrator SC Pavra Com SRL.
PDTT-ul, mai mult decât necesar pentru județul nostru, în care nu mai există o unitate de acest tip, dispune și de două tocătoare pentru deșeuri vegetale. Astfel că pentru crengile, frunzele, iarba, tufele și alte tipuri de vegetație, botoșănenii de la case, dar și agenții economici care dețin curți cu verdeață, pot apela la SC Pavra Com SRL.
La platforma nou amenajată sunt mărunțite și predate apoi unei fabrici de peleți din Săveni.
”Iarba, frunzele, deșeurile de la flori, le tocăm și le punem într-un loc special amenajat ca să facem compost. Și în șase-opt luni putrezesc și se face ca un fel de gunoi de grajd”,
Petru Filip, administrator SC Pavra Com SRL.
Vestea și mai bună este că SC Pavra Com SRL preia inclusiv mobilier așa că, dacă v-ați cumpărat un dulap, un birou, un bufet nou și vreți să renunțați la cele vechi, nu trebuie decât să sunați la 0231.531.131 și un echipaj se deplasează la domiciliul dvs. pentru a prelua obiectele de aruncat.
În cursul zilei de miercuri, o echipă de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a vizitat pentru a patra oară PDTT-ul de la Cătămărăști Deal și a transmis reprezentanților firmei că săptămâna aceasta va autoriza rampa.
Astfel, începând de luni, 24 octombrie 2022, toți cei care au deșeuri din construcții sau vegetale, pot suna la 0231.531.131, în intervalul orar 9:00 – 13:00. O camionetă de la SC Pavra Com SRL se va deplasa la domiciliul clientului, va ridica molozul, vegetația, cărămizile etc. și va transporta totul la platforma de pe teritoriul comunei Mihai Eminescu. Prețul va fi stabilit în funcție de tipul deșeului și de durata intervenției.
SC Pavra Com SRL a început procedura de autorizare a noii platforme în luna mai a anului trecut.
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024