Reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Recuperare „Sf. Gheorghe” care s-au derulat pe o perioadă de doi ani de zile, au ajuns la final. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 13 iulie 2011, a avut loc închiderea oficială a proiectului, la sediul municipalităţii, prin prezenţa şefilor Primăriei dar şi a reprezentanţilor unor instituţii locale din sănătate.
Lucrările efectuate la Spitalul de Recuperare au fost în valoare de 4,2 milioane de lei noi şi finanţate cu resurse de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa 3. Startul acţiunii de reabilitare a fost dat în 18 august 2009, pentru ca, de-a lungul a doi ani de zile să fie finalizat în totalitate parterul unităţii medicale. Printre altele, au fost modernizate cabinete medicale, laboratoare şi birouri, holuri, sală de aşteptare, dar şi grupuri sanitare sau anexe constând în fişier, magazie, sterilizare, depozit, arhive sau vestiar.
În cadrul aceluiaşi proiect au fost achiziţionate şi aproximativ 75 de echipamente de uz medical specific dotării infrastructurii serviciilor de sănătate. „
Ca element de noutate pot să vă spun că, managementul de la spital cel puţin pentru noi, este apreciat de către noi, pentru că este un spital care nu are datorii, pentru că poate să implementeze foarte bine reforma din sistemul medical. Nu vor fi singurele investiţii pe care le vom face aici, pentru că noi pregătim şi ce înseamnă partea de venituri proprii de când am preluat Spitalul Sf. Gheorghe, am mai investit în acest spital, în baza de recuperare care aduce şi fonduri extrabugetare”, a declarat
Cătălin Flutur, primarul municipiului. Dat fiind faptul că, Spitalul de Recuperare a fost preluat de Primărie, din bugetul local a fost alocată suma de 700.000 de lei noi, pentru efectuarea lucrărilor exterioare a clădirii. Edilul şef a promis continuarea investiţiilor la unitatea medicală, prin extinderea bazei de recuperare, care odată efectuată, poate fi aducătoare de venituri.