Amânată cu patru zile, festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate deosebite a avut loc vineri la amiază. Trei copii au fost recompensaţi în sala de şedinţe a Consiliului Local de către primar. Acesta le-a oferit din bugetul instituţiei câte 1.000 de lei şi o diplomă.
La ceremonie au participat şi profesori sau rude ai performerilor, pentru toţi edilul şef având un mesaj cu substrat.
„Să fie un semnal pentru toţi cei care cred că în viaţă se poate reuşi şi altfel decât prin mijloace facile şi prin scurtături. Se poate reuşi în viaţă prin muncă, prin efort, prin educaţie, aşa cum aţi demonstrat dvs. Sunteţi nişte modele pentru generaţia dvs. şi vă felicit”, şi-a explicat iniţiativa
Ovidiu Portariuc.
Primul premiu a fost acordat Adelinei Vicol Trişcă, singura elevă din Botoşani care a obţinut 10 la Bacalaureat. Ea a absolvit Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, a fost şefă de promoţie, atât la sfârşitul şcolii generale, cât şi la finalul liceului, având 10 pe linie.
„Am început încă din clasa a V – a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi apoi am cizelat cunoştinţele de bază pe care le-am adunat şi m-am specializat cu precădere la ştiinţe ale naturii”, a afirmat
Adelina Vicol Trişcă (foto stânga).
CITEŞTE ŞI:
Alin Alexuc premiat de primarul Flutur – FOTO&VIDEO
O altă elevă premiată a fost Laura Aprilescu. Ea a terminat Şcoala 13 cu 10 pe linie şi a luat evaluarea cu aceeaşi notă.
„În spatele rezultatelor mele au stat foarte multe persoane şi ani de muncă, n-a fost ceva pe ultima sută de metri. Am luat în serios tot ce am făcut şi cred că s-a văzut până la urmă. Nu m-am aşteptat la 10, dar m-am simţit în formă şi totul a ieşit bine”, a spus
Laura Aprilescu (foto dreapta). Performera a mulţumit totodată profesorilor Gabriela David şi Mihaela Ţicalo pentru sprijinul şi încrederea manifestate pe parcursul anilor.
CITEŞTE ŞI:
Luptător de greco-romane premiat cu mii de euro de un patron – VIDEO
Cătălin Ruxandar a fost al treilea premiat. Este elev al Colegiului Naţional „AT Laurian” şi a fost desemnat „elevul anului”. Pentru a fi recompensaţi cu această distincţie elevii trebuie să aibă media generală a anilor de studiu 10, să fi obţinut premii la olimpiade şi concursuri şcolare naţionale şi internaţionale, să fi făcut parte din lotul naţional olimpic sau să fie membri ai structurilor decizionale internaţionale pentru tineri.
„Este o iniţiativă binevenită, apreciez foarte mult, arată că cineva se interesează de rezultatele noastre şi suntem foarte bucuroşi. Cineva ne vede şi ne doreşte numai binele”, a declarat
Cătălin Ruxandar (foto stânga jos). Acesta avenit la Primărie însoţit de mama sa, Felicia Ruxandar, fostă şefă a serviciului de investiţii a instituţiei, care din 2006 a trecut la Direcţia Generală a Finanţelor Publice.
CITEŞTE ŞI:
„Karatistă” cu zeci de medalii la Prefectură - FOTOGALERIE