Edilul-șef al orașului a susținut o conferință de presă miercuri, 6 aprilie 2022, de la ora 10:00, înainte de ședința de Consiliu Local convocată la 11:00.
Printre altele s-a referit și la intenția sa de a scoate dalele de tramvai de pe strada Primăverii, având în vedere că municipalitatea va renunța la proiectul privitor la infrastructura rutieră destinată tramvaielor.
De altfel, în ședința CL a fost promovat un proiect de hotărâre prin care s-a propus trecerea din domeniul public în cel privat al liniei B, adică exact infrastructura de pe strada Primăverii. Proiectul a fost respins prin votul consilierilor liberali și al celor de la USR PLUS. Au votat împotrivă Eugen Țurcanu și Marcel Maxim și s-au abținut Marcel Gheorghiță, Raluca Curelariu, Monica Adăscăliței, Ada Macovei, Cătălina Lupașcu, Daniel Botezatu, Cătălin Boboc și Andrei Amos.
”Intenționez să reabilitez strada Primăverii, dar, din păcate, am întâmpinat o serie de amenințări, plângeri din partea celor care-și doresc cu orice preț să împiedice aceste lucrări. Am văzut și în spațiul public amenințări cu plângeri penale, cu verificarea documentelor, cu alte cuvinte orice numai să nu reabilităm strada Primăverii, să scoatem dalele de tramvai, pentru că acest proiect este serios amenințat și nu mai poate fi realizat până în decembrie 2023”,
Cosmin Andrei, primar
Contractul privitor la reabilitarea infrastructurii cu tramvaiul a fost semnat în decembrie 2019.
Primarul spune: „Nu s-a întâmplat nimic până am depus jurământul pe 27 noiembrie 2020. După ce am preluat acest mandat am organizat licitații care nu s-au finalizat cu declararea unui câștigător motivat de faptul că au crescut prețurile la materialele de construcții iar atunci când, după două licitații unde nu am avut ofertanți, am avut posibilitatea să facem o negociere directă în care ofertanții au venit și au dat valorile peste suma estimată. Am constatat că avem nevoie de aproximativ 60 de milioane de lei”.
Și această sumă a crescut în ultimul an, iar Cosmin Andrei susține că a ajuns la concluzia că nu mai este fezabil pentru botoșăneni și nu s-ar mai justifica sumele uriașe cu care ar trebui să contribuie Primăria.
O altă așa-zisă eroare pretinsă de actualul primar ar fi includerea proiectării alături de lucrările de execuție pentru această licitație, care ar fi ridicat noi probleme.
Cosmin Andrei i-a adresat public fostului primar mai multe întrebări, respectiv de ce în ultimul an de mandat nu s-a ocupat de organizarea licitației dar și de ce proiectul tehnic nu a fost separat de partea de execuție a lucrărilor. În cazul în care am fi avut proiectul tehnic, poate, în cele mai optimiste variante, ar fi fost timp pentru încadrarea în termenul strâns de 31 decembrie 2023 pentru finalizarea lucrărilor de execuție, concluzionează Cosmin Andrei.
(P) Tot ce trebuie să știi despre centralele termice pe lemne - avantaje, alegere, beneficii
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
(P) Strategii de marketing personal pentru modelele de videochat
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024
Laborator de la „Mavromati” lovit de ghinion, concurs ratat pentru încă un post
Oana Sava
Oct 29, 2024
Redacția Botoșăneanul
Oct 29, 2024