Municipiul Botoşani se implică din nou, anul acesta, pentru a patra oară consecutiv, în campania de mediu “Earth Hour”. În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
Clădirea Primăriei Botoşani precum şi a instituţiilor din subordinea instituţiei îşi vor
stinge luminile făcând astfel loc unor manifestări care vor aduce bună-dispoziţie. Acelaşi apel a fost făcut de primarul Cătălin Flutur către toţi botoşănenii. “
Prin intermediul dv. rog toţi botoşănenii ca în acel interval orar să fie alături de noi, dacă în zona central vom încerca să închidem iluminatul public şi în instituţiile din zonă să conştientizeze că orice risipă se face ori pe bani publici ori pe banii dumnealor şi să stingem cât mai mulţi luminile”, a declarat
primarul.
Pentru o implicare mai puternică, în comparaţie cu anii trecuţi, municipalitatea a lansat ONGurilor botoşănene o provocare pe care 8 dintre ele au primit-o cu entuziasm. Astfel, botoşănenii sunt aşteptaţi pe data de 31 martie, în intervalul orar 20.30-21-30, la o serie de acţiuni menite să tragă un semnal de alarmă privind risipa consumului de energie electrică pe care îl facem zi de zi.
Acţiunile la care sunt invitaţi botoşănenii sunt:
Flashmob&muzica Earth Hour”, organizat de Asociaţia B-right Media Botoşani, Asociaţia Cultural „Vis de Artist” – 10-15 minute.
„Jocurile copilăriei pe întuneric” sub sloganul „Nu ne temem de întuneric!”, organizat de Asociaţia Culturală „Adrian Enache”, în cadrul proiectului „Micii Reporteri”. – 1h
Editare şi distribuţie ziar dedicat campaniei Earth Hour, acţiune organizată şi susţinută de Centrul Europe Direct Botoşani
„Carnaval medieval, la lumina lumânărilor”, organizată de Asociaţia Culturală „Cheia Sol”. – 45’
“Artă la lumina lumânărilor”: lucrări cu tematică, dedicată campaniei Earth Hour, acţiune organizată de Liceul de Artă „Ştefan Luchian”. -1h
„Lasă pământul să respire”, proiect derulat de Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Botoşani
Actiunea se desfăşoară în grădiniţe şi şcoli din municipiul Botoşani; alte locaţii necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţilor propuse. Dintre activităţie proiectului amintim: amenajarea de grădină ECO în jurul şcolii, Micro seră în PET-uri, Parc ECO în cartierul George Enescu, “Parcul veseliei”-la capătul liniei 1, “Natura, copilul şi jocul” – simpozion internaţional cu 13 secţiuni, “Mărţisorul –simbolul primăverii”, “Ora Pământului”, Compactare PET-uri (competiţie între clase), “Urmaţi-ne exemplul!” (Colectare selectivă de materiale refolosibile (PET-uri , maculatură), “Scoli verzi” (Colectare de pet-uri, activitate în cadrul programului international “Şcoli verzi”), “Micii ecologişti în acţiune” (Activități de ecologizare: curtea și împrejurimile Școlii Nr. 11 Botoșani).
Expozitie cu obiecte confectionate din material reciclabile +campanie de informare cu privire la problematica de mediu
Asociatia Il Girtotondo (acţiuni specifice de stingere a luminilor în intervalul amintit din ziua de 31 martie, plus alte acţiuni menite să tragă un semnal de alarmă vizavi de problemele cu care se confruntă mediul înconjurător.