Peste 200 de botoșăneni au ajuns la București la începutul acestei luni pentru protestul împotriva proiectului de lege privitor la combaterea separării copilului de părinți. La votul din Camera Deputaților, botoșăneanca Ariadna Cîrligeanu a intrat în sală cu gloanțe.
Reprezentanții AUR Botoșani susțin că au existat persoane deplasate în capitală inclusiv din județ.
„Am participat la diverse activități, inclusiv la protestul de pe 6 mai de la București. Organizația Botoșani a deplasat undeva la 200 de persoane la protestul respectiv, ulterior pe 10 mai când PLX-143 și PLX-145 au intrat la vot în plen am mai deplasat încă 25 de membri care să protesteze împotriva votului”,
Eusebiu Cilibiu, președinte Organizația Municipală AUR Botoșani
În primă fază, cei din AUR au fost deranjați de modul în care acest proiect legislativ a fost supus la vot, fără dezbatere și consultarea societății civile.
Cât despre conținutul efectiv al actului normativ, informațiile au fost secționate și transmise în teritoriu, fără ca vorbitorii să consulte efectiv prevederile propuse spre adoptare.
Eusebiu Cilibiu, liderul municipal al AUR s-a întrebat retoric: „De exemplu, dacă unul dintre părințiare diabet. Câți dintre noi nu avem diabet?”, în timp de deputatul Radu Vicențiu Grădinariu s-a concentrat pe copiii lăsați în grija rudelor: „Dacă părinții sunt plecați la muncă în străinătate. Dar oare de ce au plecat în străinătate? Cine e de vină? Situația din România, da? Dacă nu au vaccin făcut. Iarăși, copiii”.
Mai departe, discuția s-a dezvoltat pe tema obligativității vaccinurilor, reprezentanții AUR din nou s-au poziționat împotriva acestei prevederi. Deși întrebați de jurnaliști dacă au fost vaccinnați în copilărie, răspunsul deputatului AUR de Botoșani a fost: „Da, sigur, dar au avut grijă părinții”.
Împotrivirea administrării vaccinurilor la copii ar avea la bază faptul că aceste seruri nu pot fi certificate medical din cauză că sunt fabricate de firme străine, după ce Institutul Cantacuzino a refuzat să le mai facă.
„Considerăm că este o problemă de securitate națională și pe care trebuie să o tratăm în mod diferit de cum încearcă OMS să impună. Știți că sunt foarte multe cazuri de sindrom Down la copii, de autism. Reale. Prezentarea unei dovezi științifice ține de un alt tip de voință. Există interese de a nu se prezenta aceste dovezi din perspectivă științifică. Dar realitatea contrazice faptul că lipsesc dovezile științifice. Sunt realități prin care copiii din cauza vaccinurilor au ajuns să fie transformați, să nu mai fie oameni și astea sunt realități pe care nimeni nu le poate contesta”,
Florin Pușcașu, coordonator regional AUR
Deputatul sucevean a fost rugat să precizeze exact paragraful care face trimitere la vaccinuri și a arătat că „nu am legea în față dar nu ar fi greu să vă fac o informare în sensul acesta”. A fost completat de Eusebiu Cilibiu: „și colegii noștri au citit-o, dar asta nu înseamnă că au și memorat-o” care s-a referit la proiectul de lege a căror prevederi le-a aflat mai degrabă de la colegi decât din proprie documentare.
Și în final, plecându-se la de la discuțiile privitoare la legea prin care „statul ar fura copiii românilor”, deputatul AUR din Suceava a făcut trimitere la o serie de recomandări făcute României de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
„Recomandarea OMS este ca educația sexuală la copii să înceapă de la 3 ani. Și de fapt, poate fi extinsă de la vârsta de 6 luni. OMS îndeamnă copiii să se exploreze, să se cunoască, să-și încerce senzațiile cu propriul trup. Sunt recomandările OMS, un organism internațional despre care politica românească crede că au caracter obligatoriu în România. Dacă vă uitați la toate recomandările pe care organismele internaționale le fac României, ajung să fie preluate și chiar dezvoltate. Străinii se miră de cât de obedienți putem fi noi, românii”,
Florin Pușcașu, coordonator regional AUR
Suceveanul nu a putut prezenta exact unde se află aceste recomandări pe care le-a lecturat și în urma cărora educația sexuală ar putea începe la vârsta de 6 luni a copilului.
Întregul dialog pe această temă poate fi vizionat în materialul video de mai jos
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Transportatorii din Botoșani verificați de inspectorii de muncă: CE nereguli s-au găsit
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Avaria de sub casă a fost remediată, NU se mai întrerupe apa în municipiu
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024