Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a revenit, luni seară, cu precizări, după ce i-a urat, pe Facebook, la mulţi ani baronului Samuel von Brukenthal.
Botoșăneanca spune că în fiecare an, în 15 ianuarie, se spune „La mulţi ani” pentru a marca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu.
„Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanţa timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de buna credinţă care vor să îl citească. Aşadar, spunem «La Mulţi Ani, Mihai Eminescu» în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moştenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel «La Mulţi Ani» de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naştere a marelui poet”,
Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.
Ea adaugă că, în mod similar, în 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal.
„La nivel local, moştenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui şi ea reprezintă şi va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni şi pentru toţi oamenii educaţi din România. Samuel von Brukenthal este, aşadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie. Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu acelaşi nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piaţa Mare şi va fi deschis de miercuri, de la 9.00”,
afirmă ministrul Muncii.
Turcan transmite un mesaj şi „baronilor PSD”:
„PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate şi care acum simt din nou nevoia sa se dea deştepţi, să nu se panicheze, ca vor avea şi ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA! Lor, «La Mulţi Ani» cu executare!”.
Ministrul Muncii Raluca Turcan i-a urat ”La mulţi ani!”, într-o postare pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, colecţionar de artă şi fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, ca urmare a ironiilor şi a comentariilor de pe reţeaua socială, ministrul şi-a editat postarea, renunţând la urare, conform news.ro.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Prăpăd după BLOCADA: Zeci de șoferi au rămas fără permis la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Cum să îi implici pe cei mici în pregătirile pentru sărbătoarea Crăciunului
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
ACUM: Directorii de instituții se întrec în citit rapoarte „roz"
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Reacția lui Cornel Șfaițer, după remiza cu Botoșani: Am fi meritat mai mult după aspectul jocului
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Tânărul din Botoșani care a lăsat chitara pentru medicină: E nevoie sa fim un exemplu
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024