Nu doar domenii precum confecții, servicii, construcțiile sau sistemul bugetar duc lipsă de forță de muncă bine pregătită.
Se pare că și în educație, tinerii care aleg să îmbrățișeze această carieră, fie nu au chef de muncă încă, fie în ciuda specializării, aleg să lucreze în alte domenii de activitate mai bine plătite.
Iar la catedră sunt menținute în continuare o sumedenie de cadre didactice care au atins vârsta de pensionare.
”Din 106 persoane care au depus cereri pentru a continua începând cu data de 1 septembrie 2017, 99 au primit acordul consiliului de administrație al unităților de învățământ și au fost validați de către noi în CA-ul întrunit vinerea trecută. Deci 99 de cadre didactice vor continua de la 1 septembrie, peste vârsta pensionării”,
Gabriel Hîrtie, inspector școlar general
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean, pe lângă altele din țară a făcut o solicitare către Ministerul Educației prin care, cumva la catedră, să aibă întâietate absolvenții.
„Când s-a lucrat la acest proiect de metodologie privind mișcarea personalului didactic, sindicatele și inspectoratele școlare au propus ca etapa acordării avizului pentru pensionari și etapa restrângerilor să se inverseze, să rezolvăm întâi restrângerile de activitate, pentru ca mai apoi pe posturile libere să rămână pensionarii”,
Gabriel Hîrtie, inspector școlar general
Ministerul Educației, în urma unor analize, a considerat că nu trebuie deocamdată luată această măsură, din cauza faptului că puțini sunt absolvenții care intră în sistem.
Viorel Iliuță: Miza viitorului Parlament este uriașă / Lupta nu s-a încheiat – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
O structură a statului solicită SUSPENDAREA TikTok-ului în România
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024