O femeie şi-a pierdut viaţa în urma unui cumplit incendiu izbucnit în apartament. Femeia de 57 de ani s-a aruncat de pe balcon de frică să nu moară arsă de vie, dar căzătura i-a fost fatală.
De jos, soţul a privit neputincios cum soţia sa cade în gol, deşi a strigat disperat să nu facă asta. Bărbatul a suferit şi el arsuri pe faţă, dar este în afara oricărui pericol.
Tragedia s-a petrecut la Constanța, oraș în care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost preluat, de curând, de colonelul Cristian Mihai Amarandei, de la Botoșani.
Contactat de presa locală, Cristian Mihai Amarandei, inspectorul șef de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța, a declarat că intervenția s-a desfăşurat conform protocolului.
Din primele date, în apartament se aflau doar cei doi soţi.
„Echipa de intervenție a urcat pe casa scării la apartament și a deschis ușa pentru a elibera apartamentul de persoane. Până să ajungă echipa la etaj, femeia ar fi sărit, într-un moment de panică, de la geam. Din apartament a fost scos soțul femeii”,
Cristian Mihai Amarandei.
La o primă evaluare, incendiul ar fi pornit de la mai multe lumânări lăsate aprinse. Femeia obişnuia să aprindă lumânări în memoria fiului lor pe care l-au pierdut luna trecută, a mai spus şeful ISU.
Pe Facebook, oamenii povestesc că femeia şi soţul ei au fost scoşi pe uşă de către pompieri, dar că ea s-a reîntors să-şi ia laptopul, acolo unde avea toate amintirile cu fiul ei. Deocamdată, acestea rămân doar supoziţii, până la un comunicat oficial.
Șeful ISU Dobrogea, col.dr.ing. Mihail Cristian Amarandei, a susținut miercuri, 17 februarie, declarații cu privire la modul de intervenție al pompierilor în cazul incendiului ce a avut loc marți, 16 februarie, pe bulevardul Mamaia și în cadrul căruia, o femeie și-a pierdut viața, relatează Dobrogea TV.
„Noi vrem să verificăm, punct cu punct, pas cu pas, cum s-au desfășurat operațiunile de alertare, alocare de resurse, organizare și desfășurare a intervenției și să vedem unde sunt acele disfuncționalități care au condus la producerea unei neînțelegeri în ceea ce privește modul cum am ajuns la locul intervenției forțele alocate.
Din păcate, s-au strecurat niște erori în ceea ce privește timpul în care a ajuns la locul intervenției autoscara. Autoscara, fiind o autospecială din cadrul altui detașament, Detașamentul Palas, acesta se află la o distanță de aproximativ opt-nouă km, față de locul producerii incendiului. Din datele ulterioare s-a constatat că această autospecială a ajuns în jurul orei 9.41, şi nu cum s-a declarat iniţial, 9.27.
După înregistrările pe care le avem, ora 9.30 este ora când autospeciala a plecat și 9.39 este momentul în care a trecut prin fața inspectoratului”,
a afirmat şeful ISU Dobrogea, miercuri, 17 februarie.
Despre motivul pentru care drumul de la Palas la bloc a durat mai mult.
„Din ceea ce au raportat subofițerii care încadrau autospeciala, la intersecția străzii Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia se crease un ambuteiaj și autospeciala nu a avut, efectiv, pe unde să treacă. În acest sens a fost solicitat și sprijinul unui echipaj de Poliție pentru a asigura defluirea”,
a mai menționat șeful ISU Dobrogea.
Despre autoscara trimisă după căderea femeii de la etaj
„Aceste aspecte le verificăm acum. În mod normal, autoscara trebuia să fie solicitată după primirea apelului și după ce erau alertate echipajele de la Detașamentul slt. Fripis.
Există o neconcordanţă între ceea ce comunică personalul de serviciu din dispecerat şi ceea ce ne comunică personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Momentul anunţării din dispecerat este ora 9.17. Timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Acum încă suntem în cercetare, atât comisia constituită la nivelul inspectoratului, cât şi comisia venită de la IGSU. Credem că a fost o eroare la Detaşamentul Palas”,
șeful ISU Dobrogea.
Șeful ISU Dobrogea, întrebat dacă femeia ar fi putut fi salvată
„Este greu să fac o astfel de supoziție la momentul de față. Având în vedere momentul desprinderii victimei de balconul locuinței, e la limită în ceea ce privește ajungerea forțelor de intervenție la locul respectiv. De asemenea, trebuie precizat faptul că acea autoscară, când ajunge la locul intervenției, are nevoie de câteva manevre suplimentare pentru calare și ridicarea pachetului de scări. De asemenea, trebuie luat în calcul și locul în care trebuia amplasată, obstacolele pe care le întâlnește pentru a putea să ajungă exact în fața balconului apartamentului”, a mai precizat acesta.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
ACUM: „Vindecătorii” Botoșaniului pentru Parlamentul României în direct la Botoșăneanul TV – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Schimbare radicală a vremii anunțată de șefa ANM
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
PERCHEZIȚII la Botoșani: Doi tineri au fost reținuți de polițiști
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
„Lăsatul secului” pentru Postul Crăciunului: Semnificațiile zilei de 14 noiembrie
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Botoșănean dispărut în Italia după ce s-a lovit la cap într-o benzinărie
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024