Registrul Deșeurilor este o aplicație care ajută la menținerea evidenței deșeurilor generate, și transmite automat datele către autorități.
Evidența deșeurilor este obligatorie pentru toate afacerile ce au activitate la sediul social sau la un punct de lucru, aceasta trebuie păstrată lunar și trebuie raportată către Agenția pentru Protecția Mediului anual.
Întyr-un comunicat de presă transmis de reprezentanții aplicației se menționează că Registrul Deșeurilor, ajută afacerile să se conformeze OUG 92/2021 privind Regimul deșeurilor și să păstreze evidența deșeurilor prin doar 3 click-uri, a fost lansată în luna iunie și este disponibilă la adresa https://registrul-deseurilor.ro
Afacerile ce au activitate la sediul social sau la punctul de lucru sunt considerate producători de deșeuri si au o serie de obligații in domeniul gestionării deșeurilor rezultate din activitatea lor. Acestea trebuie să:
Inițial, Legea 211/2011 prevedea că fiecare producător de deșeuri trebuie să desemneze la nivelul societății o persoană responsabilă pentru gestionarea deșeurilor și că această persoană trebuie să fie instruită în domeniul prevenirii generării deșeurilor și în managementul deșeurilor. Această prevedere a fost modificată și este obligatorie doar pentru societățile pentru care a fost emisă o Autorizație de Mediu.
Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, am dezvoltat soluția https://registrul-deseurilor.ro ce este simplu de utilizat și ii ajută sa păstreze evidența deseurilor generate și predate către parteneri.
Aplicația Registrul Deșeurilor respectă toate cerințele legale:
Alte avantaje ale folosirii aplicației sunt:
Câteva exemple de afaceri ce sunt obligate să păstreze evidența deșeurilor și să o raporteze către ANPM sunt:
Aplicația poate fi testată timp de 15 zile gratuit, apoi funcționează pe bază de abonament, lunar sau anual.
“De mult îmi doream să dezvolt o aplicație ușor de utilizat ce ajută la managementul mai eficient al deșeurilor generate de companii. Am creat aceată aplicație având ca obiectiv ca tot procesul de adăugare a datelor referitoare la deșeurile generate să fie extrem de facil, intuitiv și rapid după setarea contului care durează 5 minute, apoi totul se poate face din 3 click-uri de fiecare dată când deșeurile au fost predate partenerilor. Totul pentru ca antreprenorii să se poată concentra pe cresterea business-ului, dar să respecte și legea, natura și să evite amenzile. Ne-am asigurat și vom continua să ne asigurăm că respectăm toate cerințele legale, iar în cazul în care acestea se schimbă, vom modifica rapid aplicația pentru a respecta noile cerințe.”
a declarat Valentin Krancevik, co-fondator al aplicației Registrul Deșeurilor.
În cazul în care societățile nu păstrează evidența deșeurilor și nu o transmit către autorități riscă amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 lei.
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024