In perioada 1-2 septembrie doua echipaje din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Botosaniului Botosani au participat la o serie de verificari impreuna cu colegii de la Piatra Neamt care au vizat activitatea desfasurata de agentii economici din cadrul Complexului Strand din localitate.
Ca urmare a acestui control, s-a dispus inchiderea pentru o perioada de 6 luni de zile a unui restaurat din complex, din cauza conditiilor in care erau pregatite de catre personal produsele destinate comercializarii.
Potrivit lui Alexandru Zarug, seful OJPC Botosani, restaurantul verificat a fost unul "cu fite", insa s-a transformat in cosmarul oricarui client care ia masa in oras, odata cu intrarea comisarilor in bucatarie.
"
Era un restaurant cu fite, unde noua cand am intrat, am spus, domnule este ceva deosebit, intr-adevar impresionant restaurantul din Complexul Strand din Piatra Neamt, insa, va spun cinstit, cand am intrat in bucatarie a fost o dezamagire totala, in judet la Botosani, nu se gaseste asa ceva, domnule ceva care nici in visele cele mai urate nu ne-am gandit ca am putea gasi undeva, era o miserie de nedescris, am gasit produse expirate sau mucegaite, carne alterata, ciorba de burta langa gunoi, asa ca, pe loc, l-am inchis", a declarat
Alexandru Zarug, director coordonator adjunct OJPC Botosani.
Agentul economic caruia i s-a inchis restaurantul mai avusese parte de vizita comisarilor OJPC locali, care la randul lor au gasit mizerie in bucatarie si care i-au acordat o perioada de timp pentru remedierea neregulilor.
Lucru care, nu prea a fost luat in seama de conducerea restaurantului respectiv, care pare sa fi incercat sa doboare recordul la mizerie.
Dupa invitatia de la Piatra Neamt, comisarii botosaneni vor participa in decursul saptamanii urmatoare la o actiune de control la Iasi.