Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” a dispus pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă măsuri de creştere a operativităţii în domeniul prevenirii şi intervenţiei în caz de urgenţă prin suplimentarea persoanelor din serviciul operativ şi în mod deosebit în domeniul prevenirii. În scopul preîntâmpinării, reducerii sau eliminării riscurilor de producere a incendiilor şi a altor situaţii de urgenţă personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU a controlat 22 de restaurante şi alte unităţi de alimentaţie publică din judeţ unde vor fi organizate mese festive în noaptea de revelion.
S-a verificat respectarea prevederilor actelor normative privind apărarea împotriva incendiilor, cu accent pe asigurarea condiţiilor de evacuare a persoanelor, identificarea deficienţelor la exploatarea instalaţiilor electrice, asigurarea mijloacelor tehnice de intervenţie în caz de incendiu, asigurarea condiţiilor de intervenţie, precum şi avertizarea participanţilor asupra măsurilor ce trebuiesc respectate în caz de incendiu.
“În acţiunile de prevenire au fost angrenate şi componentele preventive ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, administratorii operatorilor economici şi conducătorii instituţiilor publice”, a declarat
Dorina Lupu, subofiţer relaşii publice ISU. Aceasta a mai spus că măsurile au fost dispuse pentru a asigura climatul de siguranţă şi linişte pentru concetăţenii judeţului.