Silviu Gavriliu este din Dorohoi, județul Botoșani, a studiat Medicina la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar acum este medic rezident anul 5 Radiologie și imagistică medicală.
Lucrează la Institutul Regional de Oncologie, unde efectuează actualul stagiu din pregătirea în rezidențiat și la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” unde este de gardă de două ori pe lună.
În luna iunie a acestui an a fost contactat de doi medici radiologi de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, care l-au rugat să îi ajute în asigurarea liniei de gardă din unitatea sanitară, deoarece aveau dificultăți cu asigurarea ei, mai ales în perioadele cu multe concedii.
dr. Silviu Gavriliu
„Am ales radiologia ca specialitate, în primul rând pentru că nu am cele mai bune abilități de comunicare și m-am gândit că m-aș descurca mai bine la interpretat imagini, decât la convins pacienții să urmeze un anumit tratament. În al doilea rând, pentru că investigațiile imagistice sunt utile în diagnosticarea și evaluarea eficacității tratamentului unei game largi de patologii”
Pe lângă cele 2 unități medicale în care lucrează, dr. Silviu Gavriliu vine acum și la Spitalul de Copii unde face gărzi de 3-4 ori pe lună. El a explicat că indicațiile și protocoalele de examinare ale copiilor sunt diferite de cele ale adulților. La fel și patologiile investigate aici, potrivit ziaruldeiasi.ro.
De multe ori medicul îl are în față nu doar pe micuțul pacient ci și pe părinții care sunt neliniștiți și temători de rezultatul investigației.
dr. Silviu Gavriliu
„Încerc să liniștesc părinții, concentrându-mă pe aspectele pozitive din rezultatul examinării respective, dar de multe ori nu am toate răspunsurile pe care aceștia le așteaptă. Încerc să le explic care sunt limitele acelei investigații și ce patologii nu putem confirma sau infirma. Copiii în general se liniștesc când lucrezi cu ei blând și le explici cu calm ce urmează să se întâmple”
O zi din activitatea desfășurată la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, presupune 18 sau 24 de ore de gardă. Pe parcursul lor medicul efectuează investigațiile imagistice de tip ecografii, radiografii și examinări CT solicitate de medicii din celelalte specialități, justificate pe baza datelor clinice și paraclinice, atât pacienților ce se prezintă în UPU pentru urgențe, cât și pacienților internați, în special in ATI, ce prezintă stare agravată.
„Orice caz la care apar discordanțe majore între aspectul imagistic și tabloul clinic și care intensifică colaborarea interdisciplinară pentru elucidarea cazului mi se pare extrem de util in dezvoltarea profesională a tuturor celor implicați”, este opinia medicului.
(Foto:laurusmedical.ro/facebook)
Guvernul pregătește înghețarea salariilor și suspendarea Titularizării în 2025
Redacția Botoșăneanul
Dec 23, 2024
Amendă uriașă pentru românii care ignoră această regulă la bloc
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Polițista pictoriță a sunat mobilizarea: Bucurie adusă unor copii mai puțin norocoși
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
TikTok interzis într-o țară europeană, după uciderea unui adolescent prin intermediul rețelei
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Afacere marca Iftime: Cîmpanu, de la 500.000 de euro la transfer gratuit înapoi la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile