Cristian Roman, prefectul judeţului Botoşani, a înaintat o propunere conducerii Direcţiei Silvice Botoşani, referitoare la o acţiune la care să fie antrenate toate instituţiile locale pentruz îmbunătăţirea mediului înconjurător de la nivelul Botoşaniului. Iniţiativa a fost prezentată în cadrul Consiliului Prefectural de marţi, 24 martie 2010. Practic, este vorba despre o acţiune de plantare de puieţi care aparţin Direcţiei Silvice şi care din lipsă de fonduri, nu poate efectua plantarea pe sute de hectare de teren. „Domnule director, ştiu că vă confruntaţi cu excedent de puieţi, eu îmi permit să fac o propunere, pentru că nu trebuie să vină alţii să ne înveţe despre ecologizarea mediului, cum ar fi Realitatea sau Tatulici. Daţi o parte dintre aceşti puieţi spre valorificare, iar o parte rog să îi puneţi la dispoziţia autorităţilor locale. Ştiu că domnii primari ar fi extrem de încîntaţi de acest lucru. Faceţi adrese la toate instituţiile în acest sens, iar din partea mea şi a subprefecţilor mei vă asigur de toată disponibilitatea că voi participa la o acţiune de plantare de pomi, la care aştept să se alăture mai mulţi. Pînă la urmă este vorba despre viitorul nostru”, a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului Botoşani. În aceste condiţii, acţiunea de plantare de pomi ar urma să fie desfăşurată pînă la Sărbătorile Pascale.
Un milion de euro necesari pentru plantarea puieţilor
Potrivit directorului Direcţiei Silvice, instituţia are în prezent aproape 1 milioan de puieţi, însă numai jumătate dintre aceştia se pot planta efectiv.Mai ales în condiţiile în care la nivelul judeţului Botoşani sunt sute de hectare de teren degradate, pe care plantarea reprezintă prioritate ridicată. Potrivit lui Gabriel Amitrului, prin resursele financioare disponibile doar aproximativ 490.000 de pomi ar putea fi plantaţi în această primăvară.
„Direcţia Silvică are în jur de un milion de puieţi, jumătate se vor folosi pentru plantare, iar jumătate urmează să fie direcţionaţi spre alte direcţii din ţară, iar în cazul în acre acestea nu au nevoie, atunci le dăm spre valorificare. Avem 174 de hectare de teren care au fost achiziţionate de către Direcţia Silvică Botoşani de la Regia Naţională a Pădurilor în anul 2007, aflate sub administrarea Consiliului Local Suharău, Drăguşeni, Coţuşca, proiectele astea adunate sunt peste 1 milion de euro”, a declarat Gabriel Amitrului, director Direcţia Silvică Botoşani. Gabriel Amitrului a ţinut totodată aă aplaude iniţiativa prefectului de a participa la o acţiune de plantat pomi. „Eu întotdeauna am apreciat pe cei care sunt interesaţi de acest lucru. Susţin acest proiect şi vom încerca să oferim pomi pentru plantare, fiecare cum poate, în curtea unităţii sau pe alei, eu voi sprijini, este lăudabilă iniţiativa domnului prefect”, a mai adăugat Gabriel Amitrului.
FC Botoșani reia campionatul cu o echipă „grea”: Din păcate nu ne putem alege adversarii – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Jan 17, 2025
Leo Grozavu a semnat cu FC Botoșani un contract pe doi ani și jumătate – VIDEO cu primele declarații
Redacția Botoșăneanul
Jan 17, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile