„Sunt un viceprimar fără telefon, fără maşină, într-un timp fără birou şi pe deasupra şi înjurat cînd solicit ceva vreunui angajat din Primărie, ăsta sunt eu, viceprimarul comunei Dîngeni”, îşi începe tirada democrat liberalul Cătălin Rotundu, care a adus în cursul zilei de vineri, la o conferinţă de presă organizată la sediul PD-L Botoşani, o serie de acuze importante la adresa primarului din comună. Lista prezentată este una extrem de lungă, însă în linii mari, primarul social democrat Stelică Trofin, este acuzat că ar fi cheltuit ilegal o bună parte din banii publici. „În conformitate cu legea 215, consiliile locale pot forma comisii de analiză şi verificare a execuţiilor bugetare. La Dîngeni s-a procedat la înfiinţarea acestei comisii pe anii 2008 şi 2009 şi comisia respectării legilor cu priviore la fondul funciar, în care eu în calitate de viceprimar sunt vicepreşedinte, am înţeles că s-au luat decizii de această comisie dar eu nu am participat niciodată. Comisia de analizare a execuţiilor bugetare a solicitat ărintr-o adresă scrisă contabilei şefă să pună la dispoziţie documentele pe anii 2008, 2009, la prima întîlnire nu a participat. La cea de-a doua, a venit cu un singur dosar, ne-am uitat şi nu mare ne-a fost mirarea cînd am descoperit facturi semnate de mine, dar eu vă spun cinstit nu am cumpărat nimic şi nu am semnat nimic deşi acolo era numele meu, dar fără seria mea de buletin”, susţine Cătălin Rotundu, viceprimar comuna Dîngeni.
170 de milioane pentru o toaletă
Mai mult, Cătălin Rotundu susţine că facturile de acest gen sunt într-un număr mai mare. „Nu ştiu poate aţi auzit de produsul „Soarele Vîntului”, e prima dată cînd am auzit de acest produs, factura a costat 51 de milioane. Anul trecut s-a procedat la dezafectarea rămpilor de gunoi, am avut închiriat un buldo-escavator 2 zile, personal m-am ocupat de efectuarea prezenţei, în documente am găsit o factură de 170 de milioane fără să se treacă exact orele”, a mai declarat Rotundu. Viceprimarul a mai afirmat că tot atît s-a cheltuit şi pentru costrcţia unei toalete la şcoala din Dîngeni, toaletă care ar fi una de tip rural fără utilităţi, şi în cazul căreia din nou banii nu şi-ar găsi justificarea.
Nu în ultimul rînd, viceprimarul face referire la o hotărîre de CL prin care atît primarul cît şi viceprimarul beneficiază de maşină de serviciu şi 100 de litri de carburanţi. „În HCL este precizat modul în care se utilizează autoturismele din proprietatea CL, eu în calitate de viceprimar de cînd sunt la Dîngeni nu am avut niciodată autoturism, nu am consumat un gram de motorină, deşi pe acea maşină care stă în garaj parcată, sunt foi de parcurs zilnic decontate”, continuă Cătălin Rotundu.
Pază de peste un miliard asigurată de rubedeniile primarului
Totodată, Cătălin Rotundu a mai adus în discuţie şi situaţia frmei de pază de la nivel local, care ar aparţine unei rude a primarului şi care ar face o gaură în bugetul local de circa un miliarde de lei vechi. „Peste un miliard pe lună, la care domnul Cristi Trofin, fratele primarului este şef şi pază care din 2007 nu are organizat nici licitaţie şi nici contract, care a expirat la finele anului 2007. Există un act adiţional în 2008 care prelungeşte contractul cu o perioadă de 120 de zile, pînă la organizarea unei noi licitaţii, ori contractele care depăşesc 15.000 de euro, trebuie să organizeze licitaţii pe SEAP. Comuna Dîngeni de 2 ani de zile nici nu are SEAP pentru neplata taxei”, a mai afirmat Cătălin Rotundu.
Lista acuzelor la adresa primarului continuă şi cu faptul că acesta ar fi concesionat păşunea comunală de 500 de hectare unei firme private la un preţ infim, dar şi că fratele acestuia ar circula prin comună aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, nerecunoscînd în faţa organelor de ordine că s-ar fi aflat la volan.
Cătălin Rotundu a mai afirmat că a încercat să sesizeze organele statului referitor la modul în care este cheltuit banul public la Dîngeni, însă din partea Curţii de Conturi ar fi primit un răspuns precum că, verificările s-ar face anual. Totodată, acesta susţine că, primarul are deja trei plîngeri penale care urmează a fi soluţionate.
Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Escrocii sparg conturile de WhatsApp: „Schema 1.800” este noua înșelătorie care face ravagii
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Avocat din Botoșani plătit cu peste 90.000 de euro de Consiliul Județean Suceava
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile