O nouă lege prevede că mersul pe jos reprezintă o soluție pentru rezolvarea unor probleme urbane.
De la 1 ianuarie 2026 oraşele trebuie să creioneze o strategie prin care să convingă locuitorii să meargă mai mult pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun. Se urmăreşte reducere poluării şi aglomeraţiei de pe străzi dar şi dezvoltarea transportului public, scrie Observator.
O altă noutate este că vor apărea în marile aglomerări urbane zone cu nivel scăzut de emisie, iar în aceste zone ar putea să fie stabilite taxe şi restricţii pentru accesul maşinilor. Mai sunt stabilite, de asemenea, şi ţinte pentru maşinile electrice din parcurile auto ale societăţilor de transport public în comun, mai exact în următorii 10 ani, 30% din aceste vehicule trebuie să fie electrice iar până în 2040, jumătate.
Şcolile, grădiniţele, spitalele trebuie să fie pe o rază de cel mult 300 de metri faţă de o staţie de autobuz, troleibuz, tren, metrou sau tramvai, iar cel puţin 60% din populaţie trebuie să se afle la 500 de metri de o linie de transport public cu o frecvenţă maximă de 20 de minute.
(Sursa foto –Antena 3 CNN)
ACUM: Liderii PSD încep oficial campania electorală cu „vedetele” scoase în față – LIVE
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Un botoșănean internat la ATI are nevoie de sânge: Cineva poate face o faptă bună
Oana Sava
Nov 01, 2024
Postul „blestemat” de la spital: Al doilea concurs RATAT după ce candidații au luat 1 și 2
Oana Sava
Nov 01, 2024