Mediile salariale înregistrate în aceste domenii variază între 2.850 și 4.000 lei, însă așteptările candidaților depășesc valoarea și cu 40%.
Așteptările salariale ale candidaților pentru aceste domenii sunt cu 30% - 40% mai mari, scrie Startup Cafe. Astfel, în timp ce media salarială din retail este de 3.500 de lei, candidații se așteaptă să ajungă până la 5.000 de lei pe lună. În industria alimentară și HoReCa diferența este de 1.200 de lei (de la 3.300 de lei la 4.500 de lei), în timp ce pentru turism este înregistrat un decalaj de 1.500 de lei (de la 3.000 de lei la 4.500).
„Vorbim despre medii salariale nete, la nivel național, pentru toate pozițiile și nivelurile de experiență pe care le au angajații care lucrează în aceste sectoare. Cel mai mult câștigă cei din retail, cu o medie lunară netă de 3.500 de lei, iar cel mai puțin cei din turism (3.000 de lei). Împărțite însă pe nivel de carieră, cei care lucrează în retail, industria alimentară / HoReCa și turism înregistrează medii de 2.850 de lei pe lună în categoria entry level (0 – 2 ani de experiență), 3.200 de lei pentru mid level (2 -5 ani de experiență) și 4.000 de lei pentru senior level (peste 5 ani de experiență)”,
spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.
Firmele din aceste sectoare caută să angajeze în special candidați entry level, „în condițiile în care peste 70% dintre oferte li se adresează”, potrivit platformei de recrutare.
În ceea ce privește orașele care au agregate cele mai multe oportunități, Capitala ocupă primul loc, fiind urmată de Cluj Napoca, Constanța, Timișoara și Brașov.
„Cu toate că vara apare o creștere sensibilă a numărului de joburi pentru aceste domenii, a căror dinamică este influențată de sezonul estival, mediile salariale relativ mici nu încurajează candidații să aplice masiv. Retailul este, într-adevăr, pe primul loc la aplicări în luna iunie, dar aceasta este poziția pe care o ocupă în mod tradițional.
În schimb, turismul și industria alimentară / HoReca se află abia pe locurile al 6-lea și al 9-lea, cu câte 65.000, respectiv 55.000 de aplicări în luna iunie. Pe de altă parte, pentru tinerii care caută să se angajeze doar pe durata verii, pe bază de proiect, angajatorii din turism și HoReCa sunt variantele cel mai la îndemână de luat în calcul, în condițiile în care aceste sectoare vin cu cel mai mare număr de joburi project based – peste 2.300, împreună”,
menționează Roxana Drăghici.
Mult mai atractive pentru candidați par a fi joburile din servicii, call center / BPO, IT / telecom ori servicii financiare.
(Sursa foto - Cancan.ro)
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Sute de locuri de muncă vacante la Botoșani, de la director la ajutor de bucătar - LISTA
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024