Imediat au sărit nervoși o parte dintre primari, respectiv
Gheorghe Iacob de la Răchiți, Aurel Ștefan de la Vorona și Voicu Murariu de la Vlădeni.
Aceștia i-au reproșat președintelui CJ că s-a ajuns în actuala situație cu lipsa rampelor de depozitare a deșeurilor întrucât nu s-a deschis cea de la Stăuceni care este gata, deși înainte cu un an de termenul prevăzut în contract. Aleșii s-au mai plâns de faptul că nu au știut că groapa de la Darabani urmează să se închidă și nu au fost notificați în acest sens cu șase luni înainte.
În replică,
Florin Țurcanu le-a transmis că fac parte din societatea EcoProces și astfel ar fi trebuit să fie la curent cu situația deșeurilor. Discuțiile s-au purtat pe un ton ridicat.
”Concluzia este foarte clară, există un raport comercial între Urban Serv și agenții economici și la ora actuală diferența poate fi suportată conform Legii 101, de autoritatea locală. Trebuie să dea autoritatea locală și să aibă un contract cu Urban Serv și să se angajeze să transporte gunoiul dacă va rămâne. Din punctul meu de vedere nu cred că va rămâne deoarece operatorul care va fi va folosi gunoiul pentru a închide groapa”, a declarat
Florin Țurcanu la finalul ședinței.
Cât despre cât de benefică a fost întâlnirea de la Primărie, felul județului a declarat că se va vedea după felul în care va fi tratată problema gunoiului.
”Din punctul meu de vedere a fost benefică dacă au înțeles ce au de făcut, pentru că este o treabă între Urban Serv și primar, nu are nici o implicare CJ. Noi am finalizat în avans depozitul de la Stăuceni, trebuia în 2015 august dar nu putem da drumul la operare pentru că tot Guvernul ne-a dat hârtie că nu putem da prin încredințare directă și atunci scoatem la licitație”, a mai spus
Țurcanu. (G.E.)
CITEȘTE:
ACUM: Țurcanu față în față cu Portariuc vor să scoată județul din gunoi – FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]