«Acum un an am scris un editorial intitulat „Marsupiul lui Flutur” în care acuzam mulţi pedelişti că-i parazitează imaginea lui Cătălin Flutur, că se obrăznicesc în numele lui, că profită de cota lui de credibilitate şi că, într-o bună zi, întreg partidul va avea de suferit din cauza acestui canibalism intern».
Vin cu acest titlu de editorial, ce ţine mai mult de simbolistica teatrală, pentru a defini mai bine situaţia în care se află PDL-ul botoşănean. După ce „Mişcarea de Botoşani” a luat sfârşit , partidele componente s-au reîntors în matcă şi-şi fac bilanţul. Din tot acest joc politic cel mai bine par a se simţi doar doi aleşi locali, este vorba despre reprezentantul PNŢCD-ului, Cornel Furtună, căruia, cu 2-3 luni în urmă nici prin cap nu i-ar fi trecut c-ar putea ajunge consilier, şi Gheorghe Iavorenciuc. Acest politician are un statut ceva mai delicat, un fost coleg de-al său din PNL l-a caracterizat în felul următor: ”e o curvă politică cosmopolită, cu apucături de golan”. Ştim bine, după ce-a fost aruncat din PNL ca o măsea stricată a sărit pârleazul în ograda lui Flutur ca să-şi plombeze imaginea, după ce s-a văzut cu mandatul de consilier la butonieră a trecut să facă mofturi şi s-o facă pe-a ecologistul. Păi, după această cacialma credibilitatea acestui individ bate spre zero, pe viitor cred că nici proprii lui angajaţi nu-l vor mai vota.
Dacă e să privim partea zâmbitoare a fenomenului postelectoral, putem spune că PDL-ul botoşănean n-a ieşit deloc jumulit după aceste alegeri, în bună parte şi-a păstrat susţinătorii, ba mai mult, cota lui de încredere a crescut. Să ştiţi că nu-i fabulaţie, statisticile vorbesc. Pe vot politic formaţiunea condusă de Cătălin Flutur a crescut cu câteva procente, dacă în 2008 a avut z 10 consilieri judeţeni şi doar 25 de primării, acum are 11 consilieri şi 28 de primării, de asemenea, Mihai Ţibuleac a adunat cu vreo 5 .000 mai multe voturi decât atunci când a ieşit preşedinte al Consiliului Judeţean. Aceasta este oglinda alegerilor locale a PDL-ului privită politic, în schimb, sub aspect electoral formaţiunea e perdantă, nu a reuşit să câştige nici un oraş şi nici să dea preşedinte la CJ. Situaţia pare paradoxală, dar în acelaşi timp prezintă …umflături, mai toate purulente, s-au comis nenumărate greşeli, unele grave, altele încărcate de naivitate. Toate trebuie asumate de către cei din conducere şi trebuie regândit un proiect de redresare a partidului, altfel există pericolul ca la anul să participe la lucrările viitorului Parlament holbându-se doar pe sticlă.
Acum un an am scris un editorial intitulat „Marsupiul lui Flutur” în care acuzam mulţi pedelişti că-i parazitează imaginea lui Cătălin Flutur, că se obrăznicesc în numele lui, că profită de cota lui de credibilitate şi că, într-o bună zi, întreg partidul va avea de suferit din cauza acestui canibalism intern. Iaca, acum există acest pericol! Fără nici un dubiu, Cătălin Flutur a pierdut municipiul atât din cauza votului politic ce-a funcţionat din plin la nivelul întregii ţări, dar mai ales din cauza „prietenilor” care i-au terfelit în fel şi chip imaginea, au muşcat din ea precum lupii din trupul fraged al unui căprior. Liderul pedelist a continuat să creadă că afectul poate fi încorporat în actul politic şi că prieteniile fac bine partidului. Iar cât priveşte strategia de campanie, aceasta a fost una retrogradă şi hairupistă, pe alocuri mi-a adus aminte de alegerile din primii ani de după 90’, s-a mers pe imaginea unui singur om, mesajul politic a fost transmis timorat şi cu noduri, preocupările celor care au fost desemnaţi să dirijeze corul „robilor” au avut cu totul alte conotaţii, „maeştrii” au aruncat pe piaţă tot felul de diversiuni pentru a-şi ascunde neputinţele. În ceea ce priveşte lista de consilieri, ce să mai vorbim, a fost făcută pe genunchi şi nu după nişte criterii sănătoase care să provoace interesul electoratului, nu poţi defila cu oameni care timp de 4 ani s-au comportat … câineşte şi haiduceşte cu electoratul. Ar mai fi multe de spus, deocamdată mă opresc aici, voi veni şi cu alte lămuriri, poate c-a sosit ora trezirii şi-n acest partid.
Lucian ALECSA
CITEŞTE CUM A PREVĂZUT SCRIITORUL ÎNCĂ DE ANUL TRECUT CE S-A ÎNTÂMPLAT PE 10 IUNIE:
SCRIE SCRIITORUL: Marsupiul lui Flutur