Povestea electorală a petiţiilor
Ca şi în celelalte campanii electorale cordonate de consilierii de la nivel central şi de data aceasta strategia
PSD Botoşani are la bază lansarea unei scrisori publice, invitarea celorlalte partide să o semneze şi apoi criticarea formaţiunilor care nu aderă la respectivul act. La localele din 2012 Ovidiu Portariuc a propus un acord împotriva mituirii electorale, iar la parlamentare, în cadrul USL, s-a propus „Pactul pentru Botoşani”. Data aceasta este vorba de o petiţie antidicscriminare. Toate aceste acte au fost lansate în preajma alegerilor.
CITEŞTE:
FOTOGALERIE: Parlamentarii „ţeapă” la primar cu Pactul pentru Botoşani
Redăm mai jos integral comunicatul trimis pe adresa redacţiei, cu precizarea că intertitlurile ne aparţin.
Petiţia, una dintre ofertele electorale marca PSD
Reprezentanta PSD susține că viitorii europarlmentari social-democrați vor avea ca misiune promovarea petiției în Parlamentul European.
„Noi ne-am fi dorit ca toți cei 32 de europarlamentari la care are dreptul România să susțină petiția împotriva discriminării cetățenilor români în Europa. Din păcate și PNL și PDL dar și celelalte partide care au europarlamentari nu vor să susțină acest demers”, a explicat
Doina Federovici.
Senatoarea social- democrată a subliniat că petiția pentru apărarea românilor discriminați în Europa face parte din obiectivele ofertei electorale a PSD, care are la bază trei teme majore: 1) Tratament egal pentru România în Uniunea Europeană, 2) Respect pentru români în Europa și 3) Fonduri europene pentru România. Fiecare dintre cele trei teme va reprezenta o direcție de acțiune a europarlamentarilor PSD în Parlamentul European.
„Deși România este unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul Uniunii Europene, țara noastră nu primește respectul cuvenit în Europa. Amânarea aderării la spațiul Schengen, mereu justificată de noi și noi condiții, arată că țara noastră este considerată una de rangul doi în Europa. Mai mult, mecanismul de cooperare și verificare este încă aplicat după 7 ani de la aderare aruncându-se astfel o lumină negativă asupra sistemului românesc de justiție”, a spus
Doina Federovici.
Suferinţe europene de la referendumul de demitere a lui Băsescu
Senatoarea PSD a mai adăugat că România are de suferit și de pe urma lobby-ului negativ făcut chiar de către unii europarlamentari români, care pentru a-l susține pe Traian Băsescu la referendumul din 2012 au mers până la a cere suspendarea dreptului de vot al României.
„În timpul referendumului din 2012, europarlamentarii lui Băsescu au făcut un lobby negativ împotriva României. Au vândut interesul României pentru a-i salva scaunul lui Băsescu. Cel mai grav gest de atunci a fost solicitarea Monicăi Macovei de sancționare a României prin suspendarea dreptului de vot în Consiliu European”, a subliniat
Doina Federovici, care a adăugat că toți cei care au atacat atunci România se regăsesc pe locurile eligibile ale partidelor din jurul lui Traian Băsescu.
„Botoșănenii au posibilitatea să-i sancționeze la votul din 25 mai”
Botoșănenii pot să-i sancționeze prin vot pe cei care au denigrat România. Federovici a mai spus că acum, la alegerile europarlamentare, botoșănenii care au votat masiv pentru demiterea președintelui Băsescu au acum ocazia să-i sancționeze la vot pe cei care au făcut propagandă în Europa și au intoxicat cu minciuni oficialiii europeni.
„Propaganda externă a președintelui Băsescu s-a făcut atunci prin europarlamentarii PDL. Aceștia au acționat împotriva interesului României. O parte dintre aceștia se regăsesc pe listele electorale pentru Parlamentul European din partea unor partide care gravitează în jurul lui Băsescu. Deci botoșănenii au posibilitatea să-i sancționeze la votul din 25 mai”, a explicat
vicepreşedintele PSD Botoşani.
CITEŞTE ŞI:
Țurcanu chemat la Consiliul de Discriminare, pregătește plângere penală senatoarei