Astăzi marţi 3 aprilie 2012, cei aproximativ 580 de elevi ai Liceului de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa”, coordonaţi de profesorii unităţii şcolare, au participat la „altfel” de activităţi educative, care s-au desfăşurat în sălile de clasă, pe holul şcolii sau pe terenul de sport al liceului.
Pragul școlii ne-a fost traversat încă de la primele ore ale dimineții de către elevii Școlii 17, precum și de către domnul prof. dr. Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct. Ziua de luni, 2 aprilie 2012, a fost dedicată dezbaterilor ştiinţifice pe diverse teme, relaxare cu activităţi sportive şi o lansare de carte a elevului Tudor-Cosmin Chelaru, din clasa a XI a A.
Ziua a debutat cu lansarea de carte Scrisori netrimise a elevului Tudor-Cosmin Chelaru, acţiune coordonată de prof. Irina Sănăuţanu. La ora 10 a început SimONU, proiect aflat la a treia ediţie. Pentru 8 ore, 70 de elevi, reprezentând 31 de ţări, au fost ambasadori delegaţi la ONU, la şedinţa Adunării Generale. Limbile de conversaţie şi de redactare a rezoluţiilor au fost engleza, franceza şi rusa. Coordonatorul activităţii a fost prof. Irina Telişcă.
În paralel cu această şedinţă, a avut loc dezbaterea „
Windows vs Linux ” coordonată de prof. Camelia Brumă. În cadrul dezbaterii „
Şcoala în viziunea elevilor”, coordonată de prof. Florinte Catargiu, elevii au avut posibilitatea de a-şi exprima punctele de vedere cu privire la viziunea lor asupra şcolii, aşa cum şi-ar dori ei sa fie, incluzând actorii principali: elevi, părinţi şi profesori.
“
Documentare geografice: hazarde, modificari climatice”, dezbatere coordonată de prof. Maria Anisie și prof. Teodora Ursulică, a adunat un număr mare de elevi interesaţi de modificarile climtice şi efectul lor asupra omenirii.
„
Dezbaterea pe tema APA”, coordonată de prof. Laura Dionisie, a atras de asemenea interesul elevilor, participând 154 de elevi, grupaţi în 3 grupe paralele.
“
Alimentaţia sănătoasă” a fost o altă activitate atractivă pentru elevi, coordonată de prof. Claudia Trufin. Prezentările şi atelierele de lucru au făcut această activitate foarte interesantă.
Cei care au dorit să scape de stresul cotidian sau au vrut să îşi demonstreze abilităţile sportive au avut şansa să o facă participând la diverse competiţii sportive, coordonate de prof. Alin Măntăluţă şi prof. Valerian Popovici.