Furnizorul de apă ar putea schimba modul de distribuţie în cartierele ANL. Aceasta deoarece o bună parte a debitelor pe care populaţia le-a adunat la plata serviciilor prestate de SC Nova Apaserv SA provin de la botoşănenii care locuiesc în aceste blocuri.
În ciuda chiriei modice pe care o au ANL-iştii mulţi dintre ei nu prea obişnuiesc să îşi achite facturile la apă şi canalizare.
„Aproape toţi au datorii. Noi trebuie să ne încasăm banii”, ne-a declarat
Gabriel Cârlan, directorul general al SC Nova Apaserv SA. Acesta împreună cu alţi angajaţi din subordine studiază posibilitatea introducerii unui sistem implementat deja la Baia Mare şi Satu Mare. Acolo companiile de profil au montat pe casa scării, de la parter la ultimul etaj, o conductă pe verticală, iar mai departe fiecare locatar şi-a făcut branşamentul până în casă.
Datoriile ajung la suta de miliarde de lei vechi
Contorii ar fi montaţi astfel pe holul blocului şi în cazul neachitării facturii s-ar putea trece rapid la sistarea livrării.
„Gradul de încasare este de peste 90%”, a spus
Gabriel Cârlan despre cele două municipii. Nu a fost însă abandonată nici varianta sistemului de distribuţie a apei pe orizontală executat integral de companie. Cu tot cu facturile curente SC Nova Apaserv SA are de încasat circa 10 milioane de lei, din care în jur de 6 milioane lei provin de la botoşănenii care locuiesc la bloc.
CITEŞTE ŞI:
Zeci de birocraţi de la Apă transformaţi în recuperatori