Se tot fac reclamații însă acestea se lovesc de un zid de indiferență impenetrabil, ridicat asiduu de servanții sistemului public de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati. Se atrage atenția în mod public în stil piramidal, de la ministru până la președinte de Consiliu Județean, prefect sau manager de spital. Atitudinea se încăpățânează să rămână aceeași.
Modul de relaționare cu bolnavii a fost din nou adus în atenția autorităților județene de către reprezentanții pensionarilor. Problema s-a ridicat în cadrul Comitetului Consultativ la care au luat parte șefii Prefecturii și Consiliului Județean.
”La Spitalul Județean de la primire de jos te întâmpină niște doamne care sunt veșnic încruntate, cu un ton al vocii repezit, cred că, cei care vin la fișier cu diverse probleme, nu vin de plăcere, de a le deranja pe ”doamnele” respective, omul vine că are un necaz, cred că ar trebui căutați oameni care să știe să se comporte în relațiile cu publicul, cred că nu le costă nimic dacă sunt mai drăguțe, mai amabile, sunt persoane care au probleme de auz, de văz, de la țară care nu au toată ziua treabă cu spitalul, o vorbă bună este un lucru mare”, au notat într-un memoriu pensionarii botoșăneni.
Președintele CJ Botoșani, care are în subordinea Spitalul Județean, a trăit un sentiment de deja-vu.
”Eu m-am întâlnit cu probleme de genul acesta, încă de când am intrat prima dată în sistemul public, când am fost director la Finanțele Publice. Din păcate avem unii funcționari ai statului care nu știu să aibă un comportament normal, aș spune eu, nu civilizat. Este o chestie de educație”, a comentat Gheorghe Sorescu.
Șeful județului și-a cerut scuze de la cetățeni în numele unor angajați ai spitalului. Nu a tunat și a fulgerat, nu a vociferat amenințări. Știe că ar fi în van.
”Eu îmi cer scuze pentru cei de la Mavromati pentru că ajung oamenii și-i bruschează și nu știu ce. Adică nu este vina pacientului și a bolnavului care se duce la spital ca acel angajat al spitalului să se comporte în felul acesta cu un pacient. E o chestiune și de educație. Nu e vina pacientului că el are nemulțumirile lui, că nu are salariul care trebuie sau nu știu ce condiții. Trăim în România și lucrurile sunt așa cum sunt”, a adăugat președintele CJ.
Pe de altă parte, Gheorghe Sorescu a arătat că salariații de la cea mai mare unitate spitalicească din județ au avut câte 100 de lei în plus la leafă anul acesta. Mult…puțin…atât a fost posibil, deocamdată. Însă suficient poate pentru un … zâmbet.
(G.E.)
CITEȘTE:
Doliu la Stațiunea Popăuți și Asociația Moldoovis: Clipe de adâncă tristețe
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Vești bune înainte de Crăciun: CINE sunt cei care ar putea lua două pensii în luna decembrie
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Tânărul care și-a înjunghiat mortal colegul, adus în arest la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Declarația zilei 18 noiembrie 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024