Niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici caută în permanenţă modalităţi tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectuează tranzacţii online.
Cei care fac tranzacții online sunt într-un permanent pericol să piardă banii de pe carduri și sunt expuși atacurilor cibernetice. Revolut oferă utilizatorilor 5 sfaturi utile pentru siguranţă în mediul online şi evitarea fraudelor.
Compania menţionează, într-un comunicat, faptul că la mijlocul lunii septembrie a intrat în vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzacţiilor online prin autentificarea în doi paşi. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectuează tranzacţii online de posibile fraude.
Revolut precizează că, din păcate însă, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici caută în permanenţă modalităţi tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectuează tranzacţii online.
„Nu îţi dezvălui niciodată nimănui parola de la Internet banking şi nici numărul unic de identificare (PIN). Nici măcar banca al cărei client eşti nu îţi va cere vreodată să dezvălui aceste informaţii. În plus, asigură-te în permanenţă că utilizezi canale online oficiale – website, aplicaţie etc. – pentru a-ţi accesa contul şi a împărtăşi anumite informaţii cu terţe persoane. Nu ezita să contactezi banca sau furnizorul de servicii financiare pentru a solicita mai multe informaţii sau clarificări, în cazul în care ai neclarităţi”, este primul sfat dat utilizatorilor.
Acestora li se recomandă să-şi îmbunătăţească gradul de control asupra finanţelor personale solicitând băncii să le ofere detalii privind tranzacţiile financiare prin două canale de informare – de exemplu, prin alerte trimise prin SMS şi email. De asemenea, pentru contul de online banking, pot folosi o adresă de email diferită de cea pe care o utilizează pentru conturile de social media.
„Păstrează informaţiile personale pentru tine. Nu împărtăşi niciodată pe Facebook sau pe alte reţele sociale informaţii precum numărul de telefon, data naşterii sau lucruri cum ar fi marca primei maşini deţinute sau numele primului animal de companie. Dacă au acces la aceste date, escrocii cibernetici pot extrem de uşor să pretindă că eşti tu şi să utilizeze metode de fraudare cum ar fi schimbul de cartele SIM. Ei reuşesc astfel să acceseze datele din telefonul tău şi să fure parole şi alte informaţii sensibile”, precizează sursa citată.
Clienţilor li se recomandă să-şi actualizeze în permanenţă aplicaţiile din telefon şi fiecare dispozitiv la ultima versiune disponibilă. Astfel se vor asigura că evită o serie de disfuncţionalităţi şi beneficiază de cel mai înalt nivel de siguranţă.
De asemenea, ei trebuie să fie în acelaşi timp foarte atenţi şi vigilenţi cu dispozitivele lor mobile: în cazul în care constatată că nu mai primesc apeluri şi mesaje, iar ei nu ştiu din ce motiv se întâmplă acest lucru, trebuie să verifice imediat cu operatorul lor de date care sunt cauzele pentru a se asigura că nu sunt victime ale unei schimbări de SIM.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
ASTĂZI: România își votează președintele! Sute de mii de botoșăneni așteptați la urne
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
MAI: Zeci de semnalări privind continuarea propagandei electorale în Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Biroul Electoral Central a publicat buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale 2024 – turul I
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
MM Stoica a găsit vinovatul pentru eșecul cu Botoșani: Mai avea puțin și ducea zidul în poartă
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Iarna se instalează în forță: Ninsori abundente și viscol în toată țara
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024