Daţi în judecată de proprii salariaţi. Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean „Mavromati” au dat în judecată unitatea la care lucrează nemulţumiţi fiind de neacordarea anumitor drepturi salariale. Potrivit Somax TV, din cauza numărului mare de dosare la care lucrează, cei doi jurişti ai unităţii sanitare nu mai fac faţă, iar conducerea spitalului se gandeste chiar să apeleze la o firmă de avocatură privată pentru a-i ajuta. Pe langă dosarele angajaţilor pot fi amintite şi cele ale furnizorilor de medicamente care cer onorarea plăţilor.
Dosarele au început să se adune încă din anul 2007, ajungand la 200 la începutul acestui an. Spitalul Judeţean a fost dat rînd pe rînd în judecată de infirmieri, asistenţi şi medici nemulţumiţi de acordarea salariilor şi sporurilor. Compartimentul juridic al unităţii sanitare şi-a dat seama în scurt timp că nu mai face faţă, fiind compus din doar doi jurişti.
Pentru a face faţă avalanşei de dosare şi procese, conducerea Spitalului Judeţean se gandeşte să apeleze la o firmă privată de avocatură care să descalcească iţele procesuale. La nemulţumirile salariaţilor se adaugă şi cele ale furnizorilor neplătiţi, caţiva avand la îndemană şi titluri executorii la adresa spitalului.
„Sunt nemulţumiri salariale ale angajaţilor din 2007, din 2008 şi jumătatea lui 2009, care nu îmi aparţin mie ca manager. Am zis la un moment mai tensionat cum că nu laboratorul trebuia externalizat, privatizat, comodat, ci oficiul juridic al spitalului trebuie externalizat şi trebuie găsită o soluţie”, a spus
Cornel Enache, managerul Spitalului Judeţean.
Nemulţumirile angajaţilor au fost generate în primul rand de neacordarea unor sporuri şi avantaje. Acestea erau prevăzute într-un act normativ adoptat de Guvern în 2007, dar care nu avea reglementari de aplicare. În aceste condiţii angajaţii,simţindu-se vitregiţi, au acţionat în instanţă unitatea. Asistenţii şi infirmierii au făcut şi ei acelaşi lucru, însă pentru nişte greşeli de calcul a salariilor.